Україна опинилась в центрі світового шпигунського скандалу

Поділитися

Україна опинилася в центрі скандалу з викраденням Дірара Абу–Сісі, технічного директора єдиної електростанції у Секторі Газа. Чоловік одружений з українкою, й до нашої країни прибув, аби залагодити «паперові справи». Невдовзі він планував разом з усією родиною переїхати до України. У ніч на 19 лютого за нез’ясованих обставин Абу–Сісі зник iз потяга «Харків—Київ». За деякими свідченнями, його висадили на проміжній станції двоє невідомих, за іншими — інженера нібито викрали ізраїльські спецслужби за допомогою українських.

Дружина Дірара Абу–Сісі, пані Вероніка, стверджує, що зараз її чоловік перебуває в Ізраїлі під арештом, повністю ізольований від навколишнього світу. Вона розповіла, що востаннє говорила з чоловіком телефоном 27 лютого, коли він подзвонив і повідомив, що перебуває в ізраїльському місті Петах–Тиква під арештом. А перед тим, 19 лютого, пан Дірар дзвонив з Харкова й казав, що поспішає на потяг до Києва, передає «Главком».

Вероніка Абу–Сісі каже, що її чоловік не пов’язаний iз тероризмом та палестинською терористичною організацією ХАМАС. Проте речник ХАМАС заявив, що Україна має розслідувати зникнення палестинця і «розкрити факти», якщо виявиться, що його таки викрали ізраїльські спецслужби, повідомляє Україна молода

Версію про «ізраїльський слід» на своєму інтернет–сайті підтримав американський правозахисник єврейського походження Річард Сільверстайн, якого називають «ізраїльським Вікіліксом». Сільверстайн припускає, що Дірар Абу–Сісі може бути потрібен ізраїльським спецслужбам для впровадження контролю за єдиною в Секторі Газа електростанцією, «мозком» якої він є . «Зазвичай, коли вони арештовують палестинця за межами Ізраїлю, то звинувачують його у контактах із забороненими організаціями, передусім «Хезболлою» чи ХАМАС, — каже Сільверстайн. — Проте випадок з Абу–Сісі може бути інакшим. Як головний інженер електростанції Гази, він може знати багато технічної інформації, яку Ізраїль хотів би мати, про станцію, як вона працює і як її можна вимкнути». Правозахисник припускає, що Ізраїль хоче встановити дистанційний контроль за електростанцією, аби вимкнути її в разі чергового палестино–ізраїльського загострення, не руйнуючи саму станцію.

Українські спецслужби мовчать, єдиний офіційний коментар розповсюдила Служба безпеки України. У ньому йдеться, що офіційних підтверджень перебування Дірара Абу–Сісі на території Ізраїлю українська сторона наразі не має. «Також ми маємо намір звернутися до Представництва ООН в Україні з проханням надати підтвердження або спростування інформації… що громадянин Палестини був нібито викрадений і нелегально транспортований із території України», — повідомили в СБУ.

 

Уперше за всю історію української Академії наук Державну премію в галузі науки присуджено не за здобутки у царині космонавтики, мостобудування чи то медичні технології, а за дослідження з психології особистості

Ректор ющенківського вузу у Тернополі “позарився” на гуртожитські кімнати