Великий піст і 8 березня: що виберуть тернополяни (опитування)

Поділитися

Розпочався Великий піст – найважливіший і найтриваліший піст у православних християн, головна мета якого – тілесне і духовне приготування до Великодня. Але й 8 березня раз у році? Що виберуть українці?

Великий піст є нагадуванням про сорокаденний піст Спасителя в пустелі, а також він вводить вірян до Страсної седмиці і потім до основного християнського свята – Світлого Христового Воскресіння (Великдень).
Господь показав нам приклад посту, постившись 40 днів і 40 ночей в пустелі, звідки повернувся в силі Духу. Він сказав своїм учням, що диявол виганяється лише молитвою і постом.
Великий піст триває 48 днів і ділиться на чотири частини: Чотиридесятниця (перші 40 днів), Лазарєва субота припадає на 6-у суботу Великого посту), Вхід Господній до Єрусалима (Вербна неділя, 6-а неділя Великого посту) і Страсна седмиця (тиждень). Чотиридесятниця нагадує про 40 днів, які Ісус провів у пустелі, готуючись до проповіді. Так і віряни під час посту готуються до Великодня і християнського життя загалом молитвою і боротьбою зі своєю гріховністю

[poll id=”11″]

Напередодні 8 березня Китай, Туреччина і Нова Зелендія “осіли” у Тернополі

Голова Тернопільської обласної ради не привітав жінок Тернопільщини з 8 березня!