Від кожного громадянина залежить результат виборів у 2012 році – Тарас Юрик

Поділитися

Вибори не за горами, а яким буде нове виборче законодавство? Відповіді на таке питання шукали представники національно-демократичних партій Тернопільщини. На засіданні круглого столу вони обговорювали реформування виборчого законодавства. Участь у заході взяв представник партії «За Україну!» Тарас Юрик.

Хорошою, на думку політиків, є мажоритарна система, але для українського суспільства мажоритарні вибори – це ще крок назад, це крок для захоплення влади олігархами, для захоплення ними представницького мандату від народу, щоб потім цим мандатом робити будь-які зміни в законодавстві.

Громадськість поки що пасивна щодо виборчої системи, та в майбутньому у таких обговореннях нового виборчого законодавства активну участь мають брати потенційні виборці, переконані учасники круглого столу.

«Ми, дійсно, повинні найбільший акцент робити в формуванні виборчої культури і формату підсилення настроїв населення, щоб люди розуміли, що від них, від кожного громадянина України все таки залежить щось і йти на вибори обов’язково потрібно» – наголосив депутат Тернопільської міськради від «За Україну!» Тарас Юрик.

Оприлюднили на засіданні результати опитування мешканців Тернопільщини, щодо ставлення до змін виборчої системи, яке проводилось у 17 районах області. За цими даними – 44 відсотки опитаних підтримали ідею повернення до змішаної виборчої системи, 23 відсотки до мажоритарної системи, до пропорційної – 10 відсотків, 12 відсотків  опитаних не визначилися, яка виборча система необхідна Україні.

Сьогодні Тернопіль прокидався разом з Сергієм Притулою та “Підйомом”! (фоторепортаж)

Ліпше один раз побачити, ніж десять разів почути