Земляки не забули Михайла Сороку

Поділитися

26 березня з ініціативи координаційної ради громадських організацій “Українська справа” громадськість Тернополя відзначила 100-ліття від дня народження Михайла Сороки. У приміщенні Пласту зібралась молодь і представники старшої генерації, прибула делегація з батьківщини знаного політичного в’язня із села Кошляки Підволочиського району. Присутні вшанували пам’ять Михайла Сороки молитвою, яка пролунала з уст пароха Кошляк отця Петра.

Потім був перегляд відеофільму «Людина волі», який минулого року створила національна телерадіокомпанія. У своїх виступах згадали про Михайла Сороку і його дружину Катерину Зарицьку родичка з Кошляк Валентина Ваврух, вчитель історії Підволочиської гімназії Леся Плитка, Ганна Хведус, яка особисто знала К.Зарицьку, політв’язень Ігор Олещук та збаразчанин Євген Перчишин.

Михайло Сорока – знаний політичний в’язень, який із 60 прожитих років 34 провів на засланні. Організатор «ОУН-Північ», підпільної організації, яка діяла у концентраційних таборах більшовицької Росії і відстоювала права політичних в’язнів, повідомляє “УС”

Тернопільська молодіжна біржа праці проводить День відкритих дверей

На Тернопільщині зросте самогоноваріння