Афера на … свічках

Поділитися

Мало не кожного дня до правоохоронних органів звертаються зі своїми бідами люди, які стали жертвами шахраїв. Громадяни, через свою доброту ловляться на гачок злочинців, тим самим втрачаючи як не останні заощадження, то цінні речі. Один з таких махінаторів з’явився днями у місті Бучач та взявся обдурювати стареньких пенсіонерок. Спритник вигадав доволі незвичайний спосіб ошукання довірливих людей – продаж свічок. Ввічливий молодик навідувався до самотніх літніх жінок і пропонував їм купити у нього звичайні свічки. На перший погляд ніякого обману, однак виявилось, шахрай вмів добре задурманити голову потенційним покупцям. Якогось дня завітав до оселі одної самотньої старенької місцевої мешканки і продав їй десять пачок свічок. Жінка заплатила за них три тисячі гривень із власних заощаджень. Лише через деякий час старенька спохопилася, що такої кількості свічок їй взагалі не потрібно та ще й переплатила за свічки удесятеро дорожче.
Жертвою продавця свічок стала й інша мешканка райцентру. Молодик встиг довідатися, що старенька часто ходить до церкви, спілкується з священиком. Тож шахрай запевнив пенсіонерку, що саме священик замовив свічки для потреб храму, але він поїхав кудись у справах. Молодик запропонував бабусі заплатити за ці свічки, віднести їх до церкви наступного дня, а гроші, мовляв, отець їй відразу поверне. Довірлива старенька так і зробила. Звісно, священнослужитель про покупку нічого не відав. Аби хоч якось виручити нещасну жертву обману, він перекупив у неї свічки, але їх реальна вартість не покрила навіть половини з того, що бабуся заплатила дурисвіту.
Правоохоронці вкотре застерігають краян бути пильними та обачними. За жодних обставин не починайте розмови з незнайомцями, які просять чи вимінюють у вас гроші, й обов’язково відразу зателефонуйте до родичів чи сусідів. Проте найкращим варіантом у такій ситуації буде звернення до правоохоронців. Зазвичай до міліції звертаються наступного дня, коли люди зрозуміли, що їх ошукали, але тоді вже час згаяний і затримати злочинця важче. Дотримуючись елементарних заходів безпеки, ви зможете зберегти своє майно й уникнути неприємних переживань.

Розпочинає роботу школа писанкарства

Що поробляють гусятинські меценати?