Добра справа для школярів Тернопільського району

Поділитися


Спеціалісти з профорієнтації  Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Мар’яна Гайдуш та Ірина Зелінка, виконуючи доручення голови обласної державної адміністрації  до Дня незалежності  України зробити «20 добрих справ», здійснили виїзні акції із використанням спеціально оснащеного транспортного засобу «Мобільний центр професійної орієнтації».

З початку квітня профорієнтаційну роботу з школярами вже проведено в таких  селах  Тернопільського району як  Прошова (01.04.2011),  Шляхтинці (05.04.2011), В. Глибочок (06.04.2011) та Довжанка (08.04.2011). Загалом в заходах взяло участь 228  учнів 7-11 класів.

Під час проведення цих заходів профорієнтатори ознайомили учнів з джерелами інформації про загальну характеристику професій, вимогами професії до особистості працівника, переліком навчальних закладів України. Для бажаючих старшокласників було проведено комп’ютерне тестування щодо професійного самовизначення з використанням профдіагностичних методик. Учні молодших класів із задоволенням взяли участь в сюжетно-рольових іграх «Відгадай професію», «Опиши професію», «Чий інструмент», ознайомилися з папками з описом професій. В рамках проведення виїзних акцій відбулася презентація профорієнтаційного терміналу у ЗОШ селі Довжанка.

Профорієнтаційна робота, що проводиться з учнівською молоддю, має на меті активізувати учня, сформувати у нього прагнення до самостійного вибору професії з урахуванням отриманих знань про себе, свої здібності та нахили. Через проведення подібних акцій також здійснюється робота щодо популяризації робітничих професій, які на разі користуються попитом на ринку праці. «Мобільним центром професійної орієнтації» плануються виїзди і в інші села району.

 

 

 

У Тернополі замість ради з питань духовності та моралі діятиме громадська рада з питань культури та духовності

Завтра в тернопільському «політесі» визначать найкрутіших програмістів