Джордж Сорос зацікавився Тернополем і Чортковом

Поділитися

«Чи законно засекречені генеральні плани міст і кому це вигідно?» – із такою темою у четвер, 07 квітня 2011 року, о 11:00 в прес-центрі Український народний дім «Перемога» (м. Тернопіль, вул. Шевченка, 27) відбудеться презентація-громадське обговорення проблеми засекречення генеральних планів населених пунктів. Захід проводить Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) у співпраці із ТМГО «Адаптаційний чоловічий центр» та «Фонд розвитку міста ім..В.Лучаківського».

Участь у заході візьмуть: Володимир Щербаченко, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив та Олександра Матвійчук, експерт проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції».

На заході будуть презентовані результати моніторингу доступності для громадян генеральних планів 196 міст, серед яких: обласні центри, міста-мільйонники, курортні міста України. Окремо буде представлено результати моніторингу доступність генеральних планів міст   Тернопіль та Чортків.

Також громадські активісти розкажуть про позицію щодо забезпечення вільного доступу громадян до містобудівної документації 147 міських, районних, міжрайонних та обласних прокуратур, 26 управлінь СБУ, 18 проектувальних інститутів, профільних міністерств та судів. Вся зазначена інформація була зібрана та узагальнена СЦГІ в ході моніторингового дослідження проведеного у 2009-2011 роках в рамках проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції».

Окрім інформації про позицію органів державної влади та місцевого самоврядування, яку СЦГІ отримав шляхом офіційного листування із понад 400 організаціями та установами, громадські експерти представлять тематичний аналіз українського законодавства. Зокрема експерти розкажуть як новий закон «Про регулювання містобудівної діяльності» зберігає втаємничення генпланів та пов’язані із цим корупційні ризики.

Зацікавлені учасники прес-конференції отримають моніторинговий звіт «Доступ громадськості до генеральних планів міських населених пунктів України: збірник матеріалів за результатами проекту».

Прес-конференція відбудеться у рамках проекту «Через доступ до генеральних планів –до містобудування без корупції», що реалізується Східноукраїнських центром громадських ініціатив за фінансової підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження».

Мета проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції»: стимулювати центральні органи державної влади та органи місцевого самоврядування розробити та впровадити у життя процедуру зняття обмежувальних грифів з генпланів українських міст за активної участі громадськості в цьому процесі та із врахуванням громадських інтересів.

Прес-центр Східноукраїнського центру громадських ініціатив,

30-й квартал, буд. 2, кв. 14, м. Луганськ, 91005, тел. (0642) 491374, 067 6409440

e-mail: zahyst@gmail.com

,  веб-стрінка: www.totalaction.org.ua

Контакти партнерської організації: 46001 Тернопіль, Головпоштамт а/с 19 тел 0962104076, … e-mail: menscentrum@gmail.com

 

Шляхи удосконалення професійної орієнтації молоді для здобуття робітничих професій на Тернопільщині

Філателісти Тернопільщини відзначать 50-річчя першого польоту людини в космос