Губернатора Тернопільщини Валентина Хоптяна звинувачують у дерибані землі

Поділитися

Після скандалу із затопленням квартири сусідів земляки знову обурені діями голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна. Мешканці сіл Кам’янки та Мовчанівка Підволочиського району опротестували рішення районної адміністрації передати 190 гектарів землі одній особі.

Такий розподіл місцева влада пояснює тим, що Михайло Глушко, якому віддають поля, є хорошим фермером. Проте односельці переконані, що документи підтверджують, що чоловік не є господарником. Причину бачать в особистих розрахунках між Глушком і Хоптяном.

Микола Негода, мешканець села Кам’янки: «Навіть якби він був фермером, то ця земля йому б не належала. Він не має права на утримання всієї цієї площі. Але є ще один нюанс, що голова державної адміністрації Хоптян проживає в приватному помешканні цієї особи, якій передана ця земля – у приватному помешканні Глушка. Напевно, саме в цьому всьому і таїться причина».

Думку громадян про Михайла Глушка поділяє і депутат Тернопільської обласної ради Роман Навроцький. Він повідомив, що особисто зустрічався з мешканцями протестуючих сіл, від яких почув чимало критики в адресу орендаря.

Роман Навроцький, депутат облради: «Люди вкрай незадоволені орендарем Глушком Михайлом. Це є халатний орендар, який не виплачує вчасно людям гроші за оренду паїв. Там, на моє переконання, є чіткий контакт між губернатором Хоптяном і паном Михайлом. І через це землі в селян хочуть просто відібрати незаконним способом. У мене є інформація, що Михайло Глушко вже подав документи».

До розв’язання конфлікту люди долучили не лише обласну владу, а й депутатів народного рівня. Звернення громадян до посадовців у Тернопільській облдержадміністрації розглянули та пообіцяли винести «вердикт» протягом 10 днів.

Михайло Воляк, в. о. начальника ГУ Держкомзему в області: «Щодо правомірних тверджень чи спростувань, чи підтвердження правомірності створення фермерського господарства, правомірності виділення земельних ділянок, дати реєстрації цих заяв від двох сторін – значить, це питання буде вивчене в процесі тих 10 днів, відповідно до відповідного доручення».

Протестуючих такий термін не влаштовує. Адже з дня на день потрібно починати посівні роботи. І через 10 днів робити це буде пізно. Зараз мешканці сіл Кам’янки та Мовчанівка, які 6 квітня прийшли під стіни облдержадміністрації, не мають жодної сотки поля. А отримавши цю землю, вони змогли би прогодувати не тільки себе, а й свої родини, – каже представник громади Микола Негода.

ІНТБ

У тернопільській школі №9 учні вимагають…повернути директора

Чому Facebook, а не «Вконтакте»