Гурманів французького кіно запрошують

Поділитися

Кінотеатр „Жовтень” та Французький культурний  центр, компанія «Артхаус Трафік» представляють в рамках „Французької весни”

Cпеціальні покази у рамках

Фестивалю допрем’єрних показів

07 – 10 квітня 2011 року
Cпеціальні покази у рамках Фестивалю допрем’єрних показів
«У ФОКУСІ АКТОР: Рошді Зем»

Багаторазовий номінант та переможець конкурсних програм Каннського фестивалю та премії «Сезар».
4-разовий номінант на премію «Сезар»: фільми «Мій маленький бізнес» (1999), «Молодий лейтенант» (2005), «Погані наміри» (2006), «Дівчина з Монако» (2008);
– володар премії Каннського МКФ за найкращу чоловічу роль («Дні слави», 2006).
Народився 27 вересня 1965 року у місті Женвільє у родині іммігрантів з Марокко. Продавав джинси на блошиному ринку Парижа. У дитинстві вивчав фламандську мову.
Театр для себе відкрив у 20 років. Кар’єру актора почав у театрі. В кіно дебютує у 1987 році у фільмі «Копи» режисера Жозіан Баласко. Через 4 роки Андре Тешіне запрошує його на ролі у своїх стрічках «Я не цілуюся» і «Моя улюблена пора року» (1993). Стає відомим після ролі наркомана у фільмі «Не забудь, що ти незабаром помреш» та нічного охоронця у дебютній стрічці Летісії Мессон «Мати (чи не мати)» (1995). З тих пір актор не вагається і часто змінює амплуа: грає і в авторському кіно, і в популярних комедіях.
У 1998 році відновлю співпрацю з Андре Тешине в «Еліс та Мартін» (1998), де грає з Жюльєт Бінош та Матьє Альмаріком. За фільм «Мій маленький бізнес» номінується на премію «Сезар». У стрічці «Зміни моє життя» (2001) грає сміливу роль перевдягненої проститутки.
У 2006 році отримує приз на найкращу чоловічу роль Каннського МКФ за участь у картині «Дні слави». Стрічка згодом номінується на «Оскар» як найкращий зарубіжний фільм. Того ж року знімає свій перший повнометражну стрічку «Погані наміри». Минулого року почав знімати стрічку «Омар мене вб’є».

ПРОГРАМА

Щасливі разом / Happy Few 7 квітня, 19-30
Франція / 2010
Романтична комедія / 103 хв.
Режисер: Антоні Корд’є
У ролях: Марін Фуа, Елоді Буше, Рошді Зем, Ніколас Дювашель, Жан-Франсуа Стевенін, Алексія Штресі, Женев’єва Мніх
Рейчел працює в ювелірній крамниці. У майстерні вона знайомиться з Франком і лишається під враженням від його щирості. Дівчина вирішує організувати зустріч зі знайомою парою, Франком і Тьєррі. Дві пари навіть не встигають як слід познайомитися, як одразу ж без пам’яті закохуються. Не усвідомлюючи цього, абсолютно спонтанно, вони не можуть уявити свого життя одне без одного. Їх з головою поглинає пристрасть, для них не існує правил і обмежень. Вони тримають своє захоплення в секреті від власних дітей, і все на перший погляд виглядає як раніше. Але згодом з’являються сумніви: почуття змінюються, а питання стають усе складнішими.

Номінація на «Золотого лева» Венеційського МКФ, 2010
«Мабуть, найсексуальніший фільм із представлених цьогоріч на Венеційському кінофестивалі. «Тобі пощастить» піднімає питання про те, чи можливо любити двох людей одночасно». IndieMovies
«Хибно вважати, що мораль присутня лише в кінці фільму. Ця ідея спрацьовує для казок, а не для дорослого кіно. У цій стрічці мораль є скрізь. Вона доводить, що незважаючи на всі труднощі, проблеми і ревнощі, ці четверо все одно живуть так, як самі цього хочуть». Антоні Корд’є

АНТОНІ КОРД’Є, французький режисер.
Починав кар’єру в якості режисера-документаліста. Зняв дві документальні стрічки: «Жан Душе, Арно Деплешен. Розмова» (2003) та «Кен Лоуч: безперервність» (2004). Перший художній повнометражний фільм «Холодний душ» (2005) отримав «Сезар» у номінації «Найкращий дебют».


Патріоти / Days of glory    8 квітня, 19-10
Франція, Алжир, Бельгія, Марокко / 2006
Бойовик, драма / 128 хв.

Режисер: Рашид Бушареб
У ролях: Жамель Деббуз, Самі Насері, Рошді Зем, Самі Буажіла, Бернар Бланкан, Метью Сімоне, Бенуа Жірос, Мелані Лоран, Антуан Чаппі
1943 рік. Ці французи ніколи не були у Франції, але на порозі війни Саїд, Абделькадер, Мессауд і Яссир приєднуються до французької армії, щоб захищати батьківщину від нацистів разом із 130 тисячами інших жителів країни.
Ці герої були надовго забуті історією, але подвиг не зтерся з пам’яті людей. Їхніми силами були завойовані перемоги в Італії, Провансі і Восгі, а головний бій очікував воїнів у маленькому селищі Ельзас, де чотирьом бійцям довелося самотужки протистояти цілому батальйону німецьких загарбників.

ПІД ВОГНЕМ / À bout portant   9 квітня, 17-50
Франція / 2010
Бойовик / 84 хв.

Режисер: Фред Кавайє
У ролях: Жіль Лелуш, Рошді Зем, Жерар Ланвен, Елена Анайя, Мірей Пер’є, Клер Перо, Мусса Мааскрі, П’єр Бенуа, Валері Дешвуд
У житті Сема і Наді усе чудово: вони кохають одне одного і очікують першу дитину. Але одного разу хтось проникає в будинок, б’є Сема по голові. А коли Сем приходить до тями, то розуміє, що Наді викрали. Але хто і навіщо? Сему треба розкрити цю таємницю.

ТИСНИ НА ГАЗ / Go fast    10 квітня, 17-45
Франція / 2008
Бойовик / 90 хв.

Режисер: Олів’є ван Хуфштадт
У ролях: Рошді Зем, Олів’є Гурме, Жоселін Лагаррік, Жюлі Дюран, Морад Зегвенді, Девід Саракіно, Рафаель Марісано, Ніколас Бугур, Марі Пайєн, Жіль Мілан
Жан-До і Марек разом служать у поліції. Одного разу Жан-До помирає під час операції. Марека переводять в інше відділення. Тепер йому треба буде засвоїти технологію проникнення у злочинні угрупування. Незабаром йому доручають першу справу: стати «своїм» в організації, яка працює за принципом «тисни на газ» — величезні вантажівки з канабісом на максимальній швидкості долають відстань від півдня Іспанії до півночі Франції.

У Тернополі торгують марихуаною десятками кілограмів. Але не нашому

“Купи хот-дог і з’їж його красиво:)”