Комуніст Леонід Кучма поділив класи для кращого вивчення української мови, а націоналіст Надал у Тернополі хоче у “зекономити”

Поділитися

Відбулася прес-конференція начальника управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольги Похиляк. Обговорювалися проблеми та перспективи освітньої галузі Тернополя. А яка ситуація насправді? Почитайте офіційні дані з прес-релізу і напишіть свій коментар

Днями журналіст “Про все” довідався, що керівник міської ради Сергій Надал нібито хоче зекономити бюджетні кошти на вчителях української мови. Мовляв, необхідно не ділити класи на дві групи для вивчення української мови. Від такої ідеї, яка гуляє управлінням освіти міської ради після останнього інтерв’ю мера одному з часописів Тернопілля, громадськість шокована. Про неї офіційно ще не було жодної згадки, проте, якщо педагоги Тернопільщини поставлені перед таким ганебним фактом, просимо повідомити у коментарях “про все” або написати на електронну пошту provse87@mail.ru

У планах управління освіти та науки є багато нововведень, а саме: створення освітніх закладів нового типу – на базі однієї з шкіл з’явиться комплекс-школа християнського спрямування. Також заплановано створити економічний ліцей. З цього приводу уже підписано угоду про співпрацю з ТНЕУ, повідомляє офіційний сайт міської ради.

При інформаційно-методичному центрі створена видавнича рада, що здійснюватиме освітні публікації.

Серед питань, які обговорювались було і харчування дітей у дошкільних навчальних закладах та їх робота у літній період, підсумкові контрольні у школах, підготовка до свята «Випускник-2011».

За словами Ольги Похиляк, на сьогоднішній день харчування на належному рівні, батьки та учні задоволені. Дошкільні освітні заклади в літній період закривати не будуть.

«Щоліта у Тернополі проводиться зведення груп у садочках. Така практика вже впроваджена і в інших обласних центрах України. Наприклад, в Івано-Франківській області теж роблять об’єднання кількох груп на літній період, при потребі.

У нас таких заходів буде вжито, якщо залишатиметься до 5 дітей в одній групі. Тоді  це буде просто необхідно. Такі зведення відбуватимуться тільки в межах одного садочку. Якщо групи складатимуться з 20-25 чоловік, то зводити їх ніхто не буде», – розповіла начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк.

Свято «Випускник-2011» у Тернополі відбудеться 28 травня. У тернопільських загальноосвітніх закладах навчаються 1006 випускників.

На Тернопільщині після Великодня не буде світла

Що побажав губернатор Тернопільщини на Великдень тернополянам?