На садівництво в кожному районі Тернопільщини виділять по 100 тисяч гривень

Поділитися

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян, перебуваючи у Борщівському районі, взяв участь у нараді-семінарі з питань вирощування садів за інтенсивними технологіями і захисту багаторічних насаджень від шкідників та хвороб.

Перед цим учасники наради ознайомилися з сортовим складом, технологією вирощування і захисту плодових насаджень та обрізкою дерев у СФГ «Прометей АПК» та СФГ «Колінз» Борщівського району, повідомляє прес-служба ОДА.

«Сьогодні нам варто розвивати садівництво в області, – зазначив Валентин Хоптян. – І на прикладі цих двох садів ми бачимо, що це й справді реально. А облаштування нових садів створить робочі місця на селі, люди матимуть змогу отримувати достойну зарплату».

Голова ОДА наголосив, що з обласного бюджету будуть виділені відповідні кошти на розвиток садівництва в області.

«В кожному районі має бути виділено хоча б по 100 тисяч гривень на розвиток садівництва, — сказав Валентин Хоптян. – А з обласного бюджету ми постараємося виділити мільйон гривень».

Керівник області звернув увагу й на облаштування ягідників на Тернопільщині.

«Ми не повинні забувати й про ягідництво, адже у нас в області є сприятливі умови для вирощування полуниць, смородини, малини, – наголосив Валентин Хоптян. – А сьогодні діє державна програма щодо стовідсоткового повернення коштів тим особам, які займатимуться садівництвом та ягідництвом, тому я не бачу перепон, щоб розвивати ці галузі в нашому регіоні».

Під час наради, керівник області наголосив на необхідності насадження плодових дерев та кущів в області, облаштування для складських приміщень та холодильників для їх зберігання, а також на прийнятті районних програм щодо розвитку садівництва та ягідництва в регіоні.

«Розвиток цих галузей на Тернопіллі дасть можливість створити нові робочі місця на селі, отримати яблука та груші власного виробництва та експортувати дану продукцію за кордон, – сказав Валентин Хоптян. – Уже цього року у Бучацькому та Підволочиському районах буде закладено по 25 гектарів садів, а бізнес планом передбачено, що один сад займатиме площу близько 250 гектарів».

Голова ОДА доручив щоб до кінця тижня в кожному районі була сформована програма розвитку садівництва та ягідництва в області.

«Паралельно нам варто подумати й про переробку фруктів та ягід, – заявив Валентин Хоптян. – Знову ж таки мають бути побудовані сучасні склади і холодильники для зберігання продукції у належних умовах».

За надзвичайні ситуації в Тернопільській області призначили “крайнього”

Закон Братів Капранових: чому тернополяни найменше в Україні підтримують Януковича?!