На Тернопільщині розпочався весняний призов

Поділитися

 1 квітня на Тернопільщині розпочали роботу призовні комісії, на які покладено забезпечення призову громадян України на строкову військову службу в рамках кампанії «Весна – 2011».

Під час весняного призову з Тернопільської області на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України буде направлено 630 юнаків. Про це повідомив Тернопільський обласний військовий комісар полковник Олег Довгалюк. Це на 10 чоловік більше ніж восени минулого року і на 20 більше ніж призвали минулорічної весни.

За словами офіцера, перша партія тернополян із обласного збірного пункту буде відправлена 12 квітня.

– Загалом на строкову службу до лав Збройних Сил України призвемо 485 осіб, до Внутрішніх військ МВС України – 110 та Державної спеціальної служби транспорту – 35. З тих, хто буде призваний до лав Збройних Сил України, проходитимуть службу у Сухопутних військах 262 юнаки, у Повітряних Силах – 108, Військово-Морських Силах – 42 і у частинах центрального підпорядкування – 58 осіб, – повідомив полковник Олег Довгалюк.

Також офіцер зазначив, що головна вимога весняного призову – не допустити відправлення до військових частин призовників, які не придатні для служби за станом здоров’я.

– Військові комісаріати Тернопільщини мають забезпечити направлення до військових частин молодого поповнення придатного до військової служби за станом здоров’я, найкращими показниками рівня освіти та морально-ділових якостей. Водночас потрібно добитися радикального скорочення кількості призовників, що викликаються для забезпечення виконання плану на призов. Таким чином удасться поліпшити якість відбору і скоротити витрати державних коштів на обстеження призовників, – наголосив полковник Олег Довгалюк.

Весною на строкову військову службу з Тернопілля призвуть юнаків 1986-1993 років народження, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років, і які не мають права на відстрочку або втратили його.

Варто зазначити, що військову присягу на вірність українському народові у військових частинах Збройних Сил України молоде поповнення складе 7 травня – 11 червня.

Військовим комісаріатам Тернопільської області для проведення весняного призову Кабінет Міністрів України запланував виділити 40635 гривень.

Завершиться весняна призовна кампанія наприкінці травня.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Тернопільські політичні анекдоти

Тернопільський аеропорт приречений бути стоянкою для фур?