На Тернопільщині у військових частинах української армії розпочалося сезонне технічне обслуговування озброєння та військової техніки

Поділитися

У військових частина, що дислокуються на Тернопільщині 4 квітня розпочалося сезонне технічне обслуговування озброєння та військової техніки.

Впродовж двох тижнів, протягом яких триватимуть регламентні роботи, військовослужбовці військових частин, розташованих у Тернополі, Бережанах і Чорткові виконають необхідний перелік робіт, передбачений інструкціями з експлуатації. У цей час буде проведено заміну пально-мастильних матеріалів та технічних рідин на літні сорти, відключено системи підігріву, змінено положення окремих пристроїв, які впливають на тепловий режим роботи двигунів або пристосовують роботу ходової частини до весняно-літнього режиму експлуатації.

Особливу увагу приділили цьогорічному сезонному технічному обслуговуванню озброєння та військової техніки у 777-му окремому полку матеріального забезпечення Тилу Збройних Сил України, що розташований у Бережанах. У військовій частині, за словами заступника командиру полку з озброєння майора Юрія Кошли, врахували, що 2011 навчальний рік у ЗС України визначений як «Рік технічної готовності озброєння і військової техніки та підготовки професійного сержантського складу» і по-максимуму спланували використати цей час для професійного становлення молодшого командира.

– У підрозділах керуватиме загальним процесом сезонного технічного обслуговування командир роти. Проте якісний кінцевий результат у великій мірі залежатиме від сержантського складу – заступника командира взводу, начальника ремонтної майстерні, командира відділення – від їхнього вміння організувати роботу з підлеглими, – наголосив майор Юрій Кошла.

 

Він також зауважив, що в ході сезонного технічного обслуговування офіцери підрозділів і штабу військової частини уважно спостерігатимуть за роботою сержантів та, при потребі, допомогатимуть молодшим командирам порадами і своїм досвідом.

Крім підготовки автомобільної техніки та озброєння до експлуатації у весняно-літній період у військових частинах Тернопілля, під час сезонного технічного обслуговування, буде здійснено також підготовку парків. Вона включатиме в себе перевірку стану, ремонт і наладку на режим роботи паркового обладнання, акумуляторних батарей, пунктів, приміщень, майданчиків, а також рухомих засобів технічного обслуговування і ремонту та інших елементів парків.

Завершиться сезонне технічне обслуговування у військових частинах області 17 квітня. Після чого якість проведених робіт і підготовки озброєння та військової техніки до експлуатації у весняно-літніх умовах перевірять відповідні комісії.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Як Зоряну Масловську ледь… не з”їв динозавр

На Тернопіллі знову не буде світла