Швидкісний потяг Львів-Київ до Євро-2012 проскочив повз Тернопіль. Схоже – на Москву

Поділитися

«Швидкісний потяг  Львів-Київ до Євро-2012 проскочив повз Тернопіль. Схоже – на Москву», – так голова управи Тернопільської обласної організації Української народної партії Лариса РИМАР прокоментувала рішення про відмову Львівської залізниці пускати швидкісне сполучення зі Львова до Києва через Тернопіль  у зв’язку  з відсутністю коштів.

За словами РИМАР, “швидкісний рух Київ-Львів через Тернопіль, а також Донецьк-Львів, теж через Тернопіль, при якому до столиці України з обласного центру потягом можна було б доїхати за 3,5 години, планували  відкрити до проведення фінальної частини Євро-2012”. “Аби облаштувати швидкісну колію, 22 березня цього року скасували рух близько десяти поїздів через Тернопіль”, – зауважила пані Лариса.

“Але, як тільки змінилось керівництво “Укрзалізниці”, все зупинилось. Тепер тернополянам обіцяють повернути назад  скасовані поїзди, а швидкісний рух облаштувати в об’їзд Тернополя через Здолбунів”, – сказала РИМАР. Вона додала, що “у дороговизну проекту Львів-Тернопіль-Київ можна було б повірити, якби нове керівництво “Укрзалізниці” не заговорило про налагодження швидкісного руху поїздів Київ-Москва”.

Голова Тернопільської УНП зауважила, що “якщо вертольотом до Москви летіти, аби якнайшвидше порадитись із Кремлем, невигідно, і терміново потрібний високошвидкісний потяг, то до чого тут Євро-2012?” Лариса РИМАР додала, що “цій владі в Україні нецікавий розвиток регіонів, їй простіше називати області депресивними і дотаційними, при цьому налагоджувати «швидкісно-прискорений»  рух до Росії”.

“Щоправда, влада в Україні не розуміє, що чим швидше вона наближатиметься чи протягом, чи пішки до Росії, тим менше у неї шансів стримувати  терпець народу, а все більші шанси стати васалами Москви”, – підсумовує пані Римар.

Катування в правоохоронних органах зупинить суттєва зміна досудової слідчої процедури?

Виявлене сміттєзвалище на Тернопільщині буде ліквідовано