Тернопільських депутатів ловитимуть на слові

Поділитися

Обіцянки, які вони давали народу, тепер контролюватимуть за допомогою проекту «Твій місцевий депутат: моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні».

Інтернет-ресурс містить чи не всю необхідну громадянам інформацію про їхніх обранців: від біографії до контактів, які депутати готові оприлюднити. Частину цих даних модератори брали із загальнодоступних джерел, частину надавали безпосередньо в місцевих радах. Але деякі органи місцевого самоврядування на запити не реагували, повідомляє телеканал ІНТБ.

Ярослав Чорнозуб, експерт проекту в Тернопільській області: «На сьогоднішній день ми маємо ганебні факти, коли на інформаційні запити представників громадянського суспільства деякі ради дозволяють собі не надавати відповіді. Тобто можна вважати, що Тернопільська міська, Збаразька районна рада ігнорують закони».

Зокрема, офіційна відповідь з Тернопільської міської ради не надійшла й досі, повідомили модератори проекту.

За словами Володимира Ханаса, який є керівником проекту в Тернопільській області, Тернопільська обласна рада хоч і надала вчасно документацію, але вона має суттєві відмінності з офіційно оприлюдненою на сайті облради.

Презентація книги “Тернопіль у вогні”

У Тернополі офіс площею 36 метрів квадратних можна орендувати за 1321 гривню