У Скалі-Подільській учні довідались на що здатні

Поділитися

Спеціалісти Борщівського районного центру зайнятості провели виїзну акцію з використанням „Мобільного центру професійної орієнтації” у Скала-Подільській загальноосвітній школі № 1 та акцію „Випускник” з презентацією „Профорієнтаційного терміналу” у  ЗОШ  № 2 смт Скала-Подільська.

Зокрема, учні школи № 1 дізналися про широкий спектр послуг державної служби зайнятості, ознайомились з довідниками навчальних закладів та інформаційними матеріалами з описами професій, що користуються попитом у місцевих роботодавців, а також переглянули відеофільми про будівельників, майстрів столярного виробництва, пекарів. Старшокласники пройшли у мобільному центрі профорієнтації  профдіагностичне тестування. З ними було проведено і групову профконсультацію щодо типів професій, їх усвідомленого вибору.

А у ЗОШ № 2 відбулась презентація програмно-апаратного комплексу „Профорієнтаційний термінал”, який тут був нещодавно встановлений. У рамках профорієнтаційного заходу відбулось знайомство учнів та вчителів з правилами роботи терміналу. Фахівці РЦЗ провели й профорієнтаційний урок для школярів з допомогою комп’ютерної програми „Мотивація розвитку зацікавленості до професійного самовизначення”, під час якого юнаки і дівчата виконували певні  тестові завдання зі знання професій. Учні раділи, коли тестування завершувалося отриманням бонусів у вигляді завантаження розваг з терміналу на мобільні телефони.

Педагогічним працівникам були продемонстровані методичні блоки програмно-апаратного комплексу, де можна почерпнути інформацію, як організовувати в школі профорієнтаційну роботу, довідатися про наукові новинки у галузі психології і профорієнтації.

Загалом  у профорієнтаційних  заходах  Борщівського райцентру зайнятості у ЗОШ Скала-Подільської взяли участь 153 учні.

Орест Муц і компанія втрачають довіру у виборців… якої й ніколи не мали

27 квітня «Громадянська позиція» візьме участь в мітингу до роковини «харківських угод»