Ухвала громадсько-політичних зборів

Поділитися

УХВАЛА

громадсько-політичних зборів

проти перебування російських військ на території України

«Чорноморський флот Росії має піти з України 27 квітня 2017 року!»

27 квітня 2011                                                      м. Київ

Сьогодні виповнюється річниця так званої  «ратифікації» прийнятого пакту ганебних харківських угод.  Підсумком цього ганебного антиукраїнського зговору стало продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України на безпрецедентний термін 25 років.

Вважаємо цю угоду антиукраїнською, антидержавною та неприйнятною для нашого народу з таких причин:

1.  Ця угода є протиправною, оскільки:

–  було грубо порушено Конституцію України. Вона чітко зафіксувала: на території України не допускається розміщення іноземних військових баз.

– так звана «ратифікація» відбулася з кричущим порушенням регламенту Верховної Ради України. Події 27 квітня 2010 року стали наругою над вищим законодавчим органом України. Провладна більшість зганьбила саме поняття демократії та парламентаризму в Україні, виявила свою холуйську антиукраїнську сутність.

– ця угода суперечить духу і букві численних міжнародних угод, що визначають європейську перспективу України.

2. Ця угода загрожує національній безпеці України, оскільки:

– дано згоду на продовження фактично окупаційного режиму у Севастополі та інших містах Криму. Російським флотом нахабно ігноруються закони України, він став центром антиукраїнської шпигунської діяльності, залишається джерелом постійної загрози для життя українських громадян.

– через присутність Чорноморського флоту Росії Україна ризикує бути втягнутою в міжнародні конфлікти, як це могло статися під час російської агресії проти Грузії у серпні 2008 року. Абсолютно безвідповідальними на цьому тлі є плани теперішньої влади дозволити Росії переозброїти Чорноморський флот, значно посиливши його військову потужність. Вимагаємо виконувати базові угоди 1997 року, які забороняють якісну зміну озброєнь російського флоту.

– перебування іноземних баз на території України суперечить не лише Конституції України, але й так званій «позаблоковості», проголошеній нинішньою владою. Не можна бути позаблоковою державою  і одночасно дозволяти іншій країні – членові військового блоку розміщувати свої війська на українській землі. Це – чергове свідчення того, що теперішня влада фактично нехтує безпекою України та її громадян.

3. Ця угода загрожує соціально-економічним інтересам України, оскільки:

– Замість змусити Росію платити справедливу ціну за оренду нашої землі, влада загнала країну в чергову фінансову пастку. «Дешевий» газ обернувся його 50-ти відсотковим здорожченням. Прості люди оплачують сьогодні недолугі дії уряду. Такими є соціальні наслідки «порятунку» економіки за рецептами цієї антинародної та антиукраїнської влади.

– російський флот – справжнє гальмо економічного розвитку Севастополя та Криму. Масштабна контрабанда і, як наслідок, нелегальний бізнес і корупція – ось головні результати його присутності. У нас з вами ще на 25 років хочуть забрати 18 тисяч гектарів кримської землі. 10 км причалів працюють не на розвиток Севастополя, а на його забруднення іржавим металобрухтом. Всі українці, в тому числі й севастопольці, щороку втрачають мільярди гривень неотриманого прибутку. Російський флот заважає Севастополю стати туристичною перлиною та морськими торговельними воротами України!

Цей флот повинен піти геть!

Громадсько-політичні збори УХВАЛИЛИ:

  1. Антиукраїнські угоди повинні бути денонсовані. Лише це може пом’якшити невідворотню відповідальність влади за її антидержавні дії.
  1. Вимагаємо від Верховної Ради України невідкладно розглянути та підтримати внесений від опозиції відповідний законопроект.
  1. Вимагаємо від Президента України як гаранта Конституції забезпечити неухильне виконання її положень.
  1. Політичним партіям патріотичного спрямування вживати усіх необхідних заходів для того, щоб 27 травня 2017 року стало останнім днем перебування російського флоту на українській землі.

Ми закликаємо об ‘єднати зусилля усіх патріотичних сил для проведення загальноукраїнської кампанії зі скасування окупаційних угод та очищення нашої землі від іноземних військових баз!

Російській владі слід пам’ятати – у чорноморського флоту  в Криму немає жодної перспективи.

Український народ не пробачить нікому зраду своїх національних інтересів!

Всеукраїнське об’єднання «Свобода»

Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

Конгрес українських націоналістів

Народний рух України

Партія «Реформи і порядок»

Партія захисників Вітчизни

Політична партія «Громадянська позиція»

Політична партія «Європейська партія України»

Політична партія «За Україну!»

Політична партія «Наша Україна»

Політична партія «Українська платформа»

Політична Партія «Фронт Змін»

Українська народна партія

Українська Республіканська партія «Собор»

У Горішньому Івачеві втопився житель Тернополя 1992 року

У Теребовлі на таксиста напав грабіжник