Уже друга персональна поетична збірка від учасників літературної студії «87» імені Юрія Завадського побачила нещодавно світ

Поділитися

Першою стартувала Наталя Голодюк зі «Шовком. Варіаціями матерії», яку дівчина репрезентувала в «Козі». А напередодні Дня сміху, 31 березня, «видавничу епопею» продовжив автор славнозвісної в студентських літературних колах пісеньки «Дівчинка Дмитро».

  • Василь Колісник — актор молодіжного тернопільського театру «Калейдоскоп», літстудієць «зі стажем» — у прес-клубі газети «Вільне життя плюс» за підтримки молодіжного клубу «Квадратний сантиметр» представив публіці збірку «21». Назва має подвійне тлумачення. З одного боку — це жартівливе відзначення автором свого віку. З іншого, як висловився Василь Колісник, символічне тлумачення цифр: «Уявіть дві гітари. Грає кожна з них, але мелодія виходить одна. Зрештою, ви й самі це відчуєте, коли прочитаєте вірші».
  • Спочатку про колегу розповідали літстудійці Юрій Матевощук і Богдан Боденчук. А потім під акомпанемент гітар і скрипки колег із театру «Калейдоскоп» літератор читав у ролях вірші разом зі своєю дівчиною Христиною Буртняк, розповідав про творчі експерименти, перші вірші, проекти, згадував про нічні творчі посиденьки і дякував друзям, рідним за допомогу у виході та представленні збірки. А потім були квіти: «калейдоскопічні» — від колег по акторському ремеслу, білі — від одногрупників, а букетик провісників весни отримала муза Христина Буртняк.
  • На цьому презентація видавничих новинок літстудії «87» не завершується. Найближчим часом свої збірки представлять тернополянам Юрій Матевощук і Марта Томахів.
  • Детальніше читайте в середовому випуску “ВЖ+”

Тернопільський аеропорт приречений бути стоянкою для фур?

Покоління «87» завойовує тернопільську літературу