Журналіст Андрій Янович хоч на день змусив мера Тернополя пересісти з крутої іномарки на велосипед

Поділитися

У неділю, 10 квітня, на Театральній площі Тернополя відбудеться традиційне святкування Велодня. Пересісти з автівок на велосипеди та долучитися до свята запросили депутатів та чиновників міста та області, відомих підприємців, митців, держслужбовців.

Активісти міської Велоасоціації запросили усіх в цей день пересісти на двоколісний транспорт, щоб своїм прикладом показати, як зручно, корисно і престижно їздити велосипедом, повідомили ZAXID.NET організатори свята.

«Я особисто вручив запрошення міському голові та його заступникам, керівництву обласної ради, передав запрошення очільникам ОДА, — розповів заступник голови Велоасоціації Тернополя Андрій Янович. — Звичайно, нам не вдасться запросити на захід кожного особисто, тому дуже сподіваємося на самоорганізованість людей».

Свято розпочнеться об 11.00 веловиставкою, яка триватиме до 13.00 на Театральному майдані. Свої трюки показуватимуть велоекстримали з проекту TRIAL.TE.UA. Потім учасники здійснять велопробіг містом. А завершиться свято крос-кантрійними змаганнями в Кутківецькому лісі (парк «Загребелля»). Учасників змагань реєструватимуть на дальньому пляжі з 15.00, а самі змагання розпочнуться о 16.00.

Водночас, як повідомив Андрій Янович у коментарі ZAXID.NET , міський голова Тернополя Сергій Надал пообіцяв взяти участь в святкуванні Велодня.

«Я розмовляв з мером, він сказав, що приїде, але зараз думає, де б узяти велосипед. У нього є досвід їзди, він не забув, як їздити», – сказав Андрій Янович.

Іван Стойко провів прийом виборців у Монастириському та Бучацькому районах Тернопільщини

Оригінальна традиція