Чиновники Тимошенко відповідатимуть за вакцину від грипу?

Поділитися

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка 27 травня в ефірі «Великої політики» заявив, що у закупівлі вакцини від грипу за завищеною ціною винні чиновники уряду Юлії Тимошенко.

Коментуючи ситуацію із закупівлею вакцини, Пшонка сказав: «Винні чиновники уряду, вони працювали під керівництвом Тимошенко».

За словами Пшонки, сьогодні цю кримінальну справу розслідує центральне слідче управління Міністерства внутрішніх справ. «Троє осіб під слідством. Вони заарештовані. Всього за матеріалами кримінальної справи проходить п’ять обвинувачених. З них два чиновники високого рангу», – зазначив генпрокурор.

Крім того. За його словами, загалом наявні шість матеріалів аудиту уряду Юлії Тимошенко, серед яких і матеріали щодо закупівлі вакцини. Він додав, що після завершення слідства матеріали будуть передані до суду.

Нагадаємо, суд США зобов’язав повернути Україні $19 млн, витрачених урядом Тимошенко на «Таміфлю».

Окружний суд США (Орегон) 24 травня виніс ухвалу на користь українського державного підприємства “Укрвакцина” і проти відповідача – корпорації Olden Group, LLC, повідомляє ТСН.

Ця корпорація разом з українською компанією “Інтерфарм”, виступала посередником при закупівлі вакцини “Таміфлю” на кошти українського державного бюджету, здійсненої урядом Тимошенко.

Позов до американського суду був поданий українським державним підприємством “Укрвакцина” за наслідками аудиту діяльності уряду Тимошенко, здійсненого на замовленням Кабміну американською юридичною компанією “Траут Качеріс”.

Перші результати аудиту були оприлюднені жовтні 2010 року. У звіті аудиторів перераховуються нецільове використання бюджетних коштів, завищення цін при державних закупівлях, у тому числі і вакцини “Таміфлю” і інші порушення з 2008 до початку 2010 року.

Позов до американського суду передбачав задоволення вимог у розмірі більше 19 млн доларів США.

Наслідком рішення американської Феміди повинне стати повернення цієї суми до державного бюджету України.

Інші позови за наслідками аудиторської перевірки діяльності Тимошенко ще чекають свого розгляду.

БЮТівці оприлюднять свої декларації про доходи, – Томенко

З помсти вчитель кинув учня у криницю