Cпеціалісти Тернопільського міськрайонного центру зайнятості провели профорієнтаційний захід у ЗОШ села Ігровиця Тернопільського району

Поділитися

Перед школою був розгорнутий «Мобільний центр профорієнтації державної служби занятості», де школярі переглянули довідники вищих навчальних закладів, пройшли профдіагностичне тестування, ознайомилися з послугами служби зайнятості, а також зі світом професій за допомогою буклетів, листівок, професіограм. Учнівська юнь охоче долучилася і до профорієнтаційних вправ «Відгадай фах», «Найцікавіші види професійної діяльності», демонструючи свою обізнаність щодо основних характеристик та особливостей різних професій.

Нещодавно у цій сільській школі запрацював профорієнтаційний термінал державної служби зайнятості. Тож школярі подякували фахівцям міськрайцентру зайнятості за те, що тепер мають змогу користуватися найоперативнішою інформацією, пов’язаною з професійним самовизначенням.

– Я для себе обрала через термінал профтехучилище в Тернополі, де думаю навчатися на швачку, – сказала учениця сьомого класу Оля.

– А мені тести, які містяться в цьому апараті, допомогли утвердитися в тому, що моїм покликанням є техніка, – зауважив дев’ятикласник Михайло.

У рамках виїзної акції відбулася й презентація вихованцям Ігровецької школи нового «Профорієнтаційного ділового щоденника школяра». Директор Тернопільського МРЦЗ Анатолій Куриляк, представляючи цю унікальну розробку зазначив: «Новий щоденник цьогоріч безкоштовно розповсюджується серед учнів 7-10 класів усіх шкіл Тернопілля. Він відрізняється від минулорічного більшим інформаційним наповненням. У ньому є контактні дані реальних молодих людей, які вже визначилися з фахом і можуть дати конкретні профорієнтаційні поради усім, хто до них звернеться. Використання цього щоденника дає уявлення та початкові знання про світ праці, перспективи розвитку кар’єри, допоможе напрацювати низку корисних навичок, що стануть запорукою правильного вибору професії у майбутньому».

Чи підтримуєте Ви діяльність Олега Тягнибока? (динаміка, 2009-2011)

Газета “Вільне життя” у новому анос-форматі