Інфляція у півтора рази перевищить урядові очікування

Поділитися

До кінця 2011 року показник інфляції в Україні у 1,5 рази перевищить той, який закладений у Держбюджет. Про це повідомив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин в коментарі мережевому виданню «Голос ю-ей».

Як зазначив знавець, ще на початку 2011 року він передбачав, що річна інфляція становитиме 12–13%, тобто буде у 1,5 рази вищою, ніж офіційна. «Прогноз 8–9% — показник, закладений у Держбюджет-2011 — це є політизована оцінка. Основні чинники того, що інфляція буде вище — подорожчання енергетичних ресурсів, що потягне за собою подорожчання комунальних послуг, транспорту, сфери послуг загалом. І якщо проблеми з продуктами на світовому ринку будуть збільшуватися, то помітно продовжуватиметься підвищення цін на продукти харчування в Україні», — заявив пан Юрчишин.

«Можливо, офіційний показник інфляції до кінця року і виведеться на рівень 8–9% (як я казав, тут заполітизований чинник грає роль). Але поки тенденція з урахуванням офіційних показників, з урахуванням деяких наших спостережень, залишає ці 12–13% такими, якими ми вважаємо прийнятними», — додав знавець

У Копичинцях – всі на флюрографію!

З п’яти перевірених підприємств, що випікають хліб, чотири випускали 63% неякісної продукції