Інтернетом гуляє підробка! Неправильні відповіді на тестові завдання зовнішнього незалежного оцінювання 2011 року з’явилися на деяких інтернет-сайтах

Поділитися

Для більшості тих, для кого дзвоник пролунав сьогоднє востаннє в їх шкільному житті, – попереду гаряча пора – тестування. І одразу ж – застереження: обережно – Інтернетом гуляє підробка! Неправильні відповіді на тестові завдання зовнішнього незалежного оцінювання 2011 року з’явилися на деяких інтернет-сайтах. В жодному разі не готуватись за ними майбутнім учасникам тестування радять в Українському центрі оцінювання якості освіти, адже правильні відповіді на тестові завдання будуть оприлюднені лише після завершення тестування з певного навчального предмета у день тестування.

Відповіді на тестові завдання ще до початку зовнішнього незалежного оцінювання на інтернет-сайтах цього року з’явились не вперше. Торік було так само. Проте відповіді як в електронному, так і в друкованому вигляді, учасникам тестування, які ними користувались, позитивних результатів не принесли, адже переважно були неправильними.

Юрій ШАЙНЮК заступник директора ТОКІППО з питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти

Це не ті відповіді, які будуть на тестуванні, тому що ще ніхто не знає змісту тестових завдань і це лише розраховано на тих людей, які, можливо, повірять і купляться на таку брехню. Результати тестування будуть оприлюднюватися на персональній сторінці кожного учасника тестування індивідуально.

Для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання учасникам Юрій Шайнюк радить користуватись шкільними підручниками та іншою, рекомендованою українським центром оцінювання якості освіти, літературою, а також сподіватись лише на власні сили і знання.

Юрій ШАЙНЮК заступник директора ТОКІППО з питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти

Найбільшу увагу при підготовці до іспитів потрібно звернути на самі свої знання, якимось чином їх впорядкувати і настроїтися на продуктивну і дуже інтенсивну працю. Я повторюю, що з одним запитанням, з одним тестом треба буде працювати від тридцяти секунд до півтори хвилини максимум.

Зовнішнє незалежне оцінювання почнеться тестуванням з української мови та літератури другого червня об одинадцятій годині. Завдання уже є в Тернополі, запевнив Юрій Шайнюк. Залишилось лише роздати їх у пункти тестування, повідомляє телекомпанія ТВ-4

У полоні наркотичного зла – молодь

Ти молодий, енергійний та ще й на додачу володієш англійською мовою? Хочеш провести літо за кордоном в міжнародній сім ї з такими ж однодумцями як і ти?