Лариса Римар: «Аграріїв Тернопільщини Уряд Азарова торік «нагрів» щонайменше на 25 мільйонів гривень»

Поділитися


«Вірити  Уряду  АЗАРОВА – себе не поважати», –  так голова Тернопільської обласної громадської організації «Спілка власників землі», голова управи обласної організації Української народної партії Лариса РИМАР прокоментувала відсутність обіцяних владою компенсацій аграріям відсотків за банківськими  кредитами. За її даними, тернопільським сільгоспвиробникам не повернули близько 25 мільйонів гривень.

«У 2010 році влада на всіх перехрестях кричала, що допомагає сільгоспвиробникам, компенсуючи відсотки за банківськими кредитами. На Тернопільщині аграрії збирали безкінечні довідки, але вийшло як у приказці: обіцяв пан кожух – тепле його слово. Компенсацій за банківськими кредитами за 2010 рік нема і вже не буде», – каже Лариса РИМАР.

«Можливо, для Миколи Яновича це копійки, та частина невеликих фермерських господарств, які повірили владі і взяли кредити, на Тернопіллі вже збанкрутувала», – зауважує представниця УНП.

Голова Спілки власників землі наголошує, що «через таку «підтримку» національного сільгоспвиробника цієї весни господарствам Тернопілля для посівної не вистачало 214 мільйонів гривень».

«Уряду треба не порожні обіцянки роздавати, а запровадити для сільгоспвиробників умови, які давно пропонує Українська народна партія. Тоді аграрії сіятимуть і збиратимуть не собі на збиток, а оперуючи достатніми власними обіговими коштами, працюватимуть на прибуток свій і держави, забезпечуватимуть продовольчу безпеку країни», – переконана представниця УНП.

Міхаель Шумахер став обличчям європейської кампанії за безпечний дорожній рух

Мер Тернополя розповість про поїздки, кадрову політику та події 9 травня