Людмила Гурченко ненавиділа Кобзона, а з дочкою судилася за квартиру

Поділитися

Незабаром сороковини від дня смерті великої актриси сучасності Людмили Гурченко. Їй було 76 років і вона прожила яскраве життя. 30 березня у неї стався серцевий напад, а «швидка» аж 40 хвилин через московські пробки добиралася на виклик… Ми не будемо перераховувати фільмографію актриси: ролі, які грала незрівнянна Гурченко і так у всіх на вустах. Цікаво дізнатися, якою вона була поза екраном?
Людмила або Люся, як її часто всі називали, уродженка Харкова. До кінця своїх днів вільно могла сказати якусь фразу українською мовою, співала українські народні пісні. Пам’ятаю одне інтерв’ю, в якому Гурченко зізнавалася, що у театральний вона вступала кілька разів – за першим разом прийомна комісія не побачила у ній жодного таланту. Хоча вже на третьому курсі стала феєрично відомою, знявшись у фільмі «Карнавальна ніч».
Заміж актриса виходила п’ять разів. Шлюби були короткотривалі. І лише із першим чоловіком вона народила дочку, решта чотири безуспішно просили її подарувати їм нащадків. Найневдалішим шлюбом Гурченко вважає час, проведений із Йосипом Кобзоном. Після розлучення вони 40 років навіть не віталися. Очевидці згадували такий епізод: у коридорі Кремля, йдучи назустріч один одному, Гурченко не стрималась і прошипіла Кобзону: «Ненавиджу!», а він їй у відповідь: «Значить, любиш!» У 1994 році вона вийшла заміж за значно молодшого від себе Сергія Сеніна, з яким і дожила до смерті.
Матір’ю вона була нікудишньою, про що теж зізнавалася. Народивши єдину доньку, залишила її у бабусі з дідусем. Щоправда, Марію періодично привозили, наряджали, знайомили із новими «татами», проте материнської ласки і тепла вона не мала. Цікаво, що всі колишні чоловіки Людмили Гурченко із теплотою згадували єдину дочку актриси. Такими ж добрими споминами про них ділилася і вона. Марія виросла, обрала професію медсестри і народила двох дітей. Стосунки з матір’ю були дуже складні. Публічна, неймовірно ефектна мати і сіренька, незугарна, пишнотіла дочка ніяк не могли порозумітися. Хоча на кінокамеру Гурченко не раз казала, що підтримувала Машу грошима, дарувала їй шуби, оплачувала лікування. І так би було постійно – проте донька цієї допомоги не хотіла приймати. Останньою краплею у їхніх стосунках стала ситуація навколо однокімнатної квартири, в якій Марія жила разом із бабцею, матір’ю Гурченко. Актриса із дочкою ділили її через суд, а після поділу взагалі перестали розмовляти на довгі роки. Подейкують, що коли після передозування наркотиків помер 16-річний онук Людмили Гурченко – Марк, вона не приїхала на похорон. Хоча тепер Марія це все заперечує, стверджуючи, що «мама із улюбленим онуком таки простилася». У 2008 році онука зробила актрису прабабцею, проте це особливої радості у Людмили Марківни не викликало. Як тільки журналісти намагалися взяти коментар щодо цієї події, кидала слухавку.
Дочка прийшла провести в останню путь свою відому матір, дізнавшись про її смерть із теленовин. Відстояла кілька годин у загальній черзі, подарувала квіти і, схилившись над труною, вимовила: «Прости, мамо…»
Наразі, 52-річна Марія та 55-річний удівець Сергій Сенін почали боротьбу за спадок, адже заповіту народна артистка не залишила. Загальна вартість спадщини оцінюється у 35 мільйонів рублів, повідомляє “Вісник”

У рідному селі Івана Марчука – Москалівці Ланівецького району торік відкрито кімнату-музей творів всесвітньо відомого художника

У Луцьку поставлять 10-и метровий пам’ятник Бандері за 1,5 мільйона гривень