Львівщиною керує генерал-губернатор. Як і колись на Тернопільщині

Поділитися

І це не жарт, адже реально Львівщина має на посаді голови Львівської ОДА діючого міліціонера, генерал-лейтенанта.

12 січня 2011 року, тобто менше ніж через місяць після призначення Михайла Цимбалюка головою Львівської ОДА, яке, нагадаємо, сталося 21 грудня, президент Янукович видав ще один указ, який, на відміну від першого, не потрапив в перелік публічних документів, а отже не був розміщений на сайті президента.

Цей указ, як ми змогли зрозуміти, ознайомившись з його змістом на сайті Верховної ради України, чітко зафіксував, що Михайло Цимбалюк керує Львівщиною не просто як губернатор, а як губернатор в статусі генерал-лейтенанта міліції.
У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про заміщення посади голови
Львівської обласної державної адміністрації

1. Установити, що посада голови Львівської обласної державної адміністрації заміщується особою вищого начальницького складу з граничним спеціальним званням генерал-лейтенанта міліції (на час перебування на цій посаді особи, яка займає її на даний час).

2. Визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 24 червня 2010 року N 721 ( 721/2010 ) “Про заміщення посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації”.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЯНУКОВИЧ

м. Київ, 12 січня 2011 року
N 28/2011

Попри всю смішну казуїстику офіційної мови, є очевидним, що Михайло Цимбалюк, займаючи посаду голови Львівської ОДА, одночасно лишається діючим генерал-лейтенантом міліції. Більше того, він лишався діючим міліціонером і коли перед тим обіймав посаду голови Тернопільської ОДА.

Тобто, реально Михайло Цимбалюк – найвищий міліцейський чин на Львівщині і одночасно голова Львівської ОДА. Отож, не побоїмося цього повторити, Михайло Цимбалюк реально не просто губернатор, а генерал-губернатор Львівщини!

Свого часу, наприкінці квітня, Цимбалюк особисто це підтвердив, але журналісти тоді не звернули уваги на його заяву. Нагадаємо, Цимбалюк заявив, що заповнює декларацію про доходи не як державний службовець, а як військовозобов’язаний!

Не хотілось би з цієї інформації робити якихось глобальних висновків. Однак ця інформація породжує багато запитань, на які в нас наразі немає однозначних відповідей, адже не те що створено прецедент, проте унікальність ситуації є очевидною.

Отож:

1. Якщо голова Львівської ОДА справді є діючим генерал-лейтенантом міліції, то виходить саме він – найвищий діючий міліцейський чин в області, отже начальник УМВСУ області та його заступники до певної міри є залежними від нього чи ні?

2. Якщо голова ОДА одночасно є військовозобов’язаним, то чи означає це, що в нашій області в будь-який момент може бути введений надзвичайний час?

3. Навіщо було Михайлові Цимбалюку та Адміністрації Президента України приховувати цей указ?

 

 

Павло Карайченцев: Більшість переможців по округах будуть шаблонними

За збір лісових ягід у Швеції пропонують 1000 євро на місяць