Мерія закрила найпатріотичнішу газету міста “Тернопіль вечірній”

Поділитися

Такого дивного вчинку від міського голови Тернополя не чекав ніхто: Сергій Надал “розігнав” редакцію газети “Тернопіль вечірній”. Це видання належить міській раді. Свого часу газета була найпрогресивнішою в місті. Як демонстрував автору цих рядків перший головний редактор газети Степан Слюзар, за “вечіркою” стояла черга до пів сотні тернополян!

Тоді газета мала 40 тисяч накладу, виходила в кольорі. З часом видання втратило популярність, кожен мер “підлаштовува” її під себе. Скажімо, Анатолій Кучеренко противився, щоб її очолив Євген Бартків. Посадив нині відомого письменника, а тоді депутата міськради і журналіста Олександра Вільчинського. Що  з того вийшло, нині знають усі. За Богдана Левківа газетою керував Василь Томин. І хоч видання не мало велих тиражів, але виходило постійно. За Романа Заставного газетою “залихоманило”. Спочатку “вечіркою” керував депутат-бютівець Юрій Вересюк. Коли БЮТ втратив контроль у міськраді (скандал з Тарашевським, відхід депутатів УСДП), газета стала розмінною монетою. Останнім редактором став Святослав Півторак. Джерела з редакції оповідали, що чоловік настільки переживав за видання, що навіть друкував її за свій кошт.

Нині всі працівники написали заяву на звільнення. Борг по зарплаті, за друк газети становить близько 250 тисяч гривень На життєдіяльність видання мерія виділила триста з гаком тисяч. Навіть якщо газета відродиться, повноцінно функціонувати без фінансових вливань не зможе.

Проте, всі розуміють, що Сергій Надал мусить мати комунальне видання, щоб там хоча б рішення сесій і виконкомів друкувати (таку норму вимагає буква закону). Окрім того, закриття газети суперечить програмі Сергія Надала як кандидата на міського голову. Адже протягом ПЕРШОГО МІСЯЦЯ Сергій Надал обіцяв запровадження ПУБЛІЧНОСТІ та ВІДКРИТОСТІ міської влади.Закриття газети явно не з цієї “опери”.

За неофіційною інформацією Сергій Віталійович посадять в крісло редактора свою людину, наберуть до штату членів “Свободи”, які до того “штампували” партійну газету “Свобода”. Якщо це правда, то шкода “вечірки”. Хороша була газета. Хоч щось добре показувала про нашу гнилу владу. Принаймні, пенсіонери мали надію, що місто живе, щось у ньому влада хоче зробити.

1000 найвідвідуваніших сайтів в Україні

Де сьогодні у Тернополі можна набрати чистої води?