Метрологічний нагляд на Тернопіллі: з 6 суб’єктів господарювання в чотирьох виявлено порушення

Поділитися

Протягом квітня 2011 року інспектори державного метрологічного нагляду ДП «Тернопільстандартметрологія» перевірили 150 засобів вимірювальної техніки (ЗВТ). З них 8 одиниць ЗВТ (5,3%) були непридатні до застосування. Загалом перевірені 6 суб’єктів господарювання, в чотирьох з яких виявлено порушення.

Так, під час проведення державного метрологічного нагляду за єдністю вимірювань в одному з обласних комунальних протитуберкульозних диспансерів встановлено, що клініко-діагностична лабораторія проводила вимірювання, хоча термін дії свідоцтва про атестацію закінчився. Лікувальному закладу видано припис про усунення недоліків та заборону виконання вимірювань, головного лікаря притягнено до адміністративної відповідальності.

Впродовж квітня 2011 року фахівці ДП «Тернопільстандартметрологія» видали 4 приписи про усунення порушень, в тому числі 2 – на заборону застосування непридатних ЗВТ, та ще 2 – на заборону виконання вимірювань. Складено 4 протоколи про адміністративні порушення в галузі метрології та накладено штрафів на загальну суму 0,7 тис.грн.

Сьогодні на УХ-радіо податкова

Хочете взяти участь у супермарафоні на 100 кілометрів?