Ми створили Україну. Прийшов час створити українців!

Поділитися

Україна є незалежною державою. Проте шлях до її здобуття був нелегким. Наша країна завжди була «ласим шматком» для поневолювачів. Нам нав’язували чужу мову, культуру, релігію. Врешті-решт нас намагалися зморити голодом, але в таких важких умовах народ гартувався і продовжував жити. Українська земля породжувала героїв, які кидали виклик долі для того, щоб збудувати нове життя на «грані двох світів». Навіть, здавалось би у безвихідних ситуаціях ці люди знаходили силу для боротьби. Вони дали нашому народу найцінніше, що може бути в людини – свободу.
Традиційно в останню неділю травня українці вшановують своїх героїв. З нагоди цього свята, 21-22 травня Тернопільська Українська гімназія ім. І.Франка спільно з ТОО Молодіжний Націоналістичний Конгрес провели для гімназистів вишкільний табір-мандрівку «Стежками УПА» у санаторії «Лісовий дзвіночок», що знаходиться поблизу с. Скоморохи Бучацького району, Тернопільської області.
Програма табору включала офіційне відкриття та закриття, шикування та поділ на рої. Учасники табору мали можливість показати себе у впоряді, представленні роїв, брейн-ринзі та спортивних іграх. Для гімназистів був представлений фільм про Михайла Сороку «Людина волі», та репрезентовано діяльність Тернопільського осередку Молодіжного Націоналістичного Конгресу.
Цікавою для учнів був похід на водоспади, подолання різноманітних бар’єрів на шляху. А під час проведення ватри гімназисти презентували свої рої, які були названі на честь О.Теліги, Я.Стецька, Р.Шухевича та Є.Коновальця. У представлення входила коротка інформація та цікаві факти з життя цих постатей, виконання повстанської пісні.
Також учні прослухали гутірку з основ самовиживання та мандрівництва, де активно брали участь в обговоренні та ставили багато питань з цієї тематики.
Проведення табору «Стежками УПА» дало можливість учням перевірити себе на витривалість, показати свою хоробрість та відвагу, бути гордими, що вони є нащадками наших дідів та прадідів, які за волю віддали життя. Організацією табору «Стежками УПА» ми вшановуємо їх пам’ять, гордимось за їх хоробрість, тверду позицію та непіддатливість ворогам. Виховання свідомої і активної молоді є першочерговим завданням кожної нації.

Марія Шміло – переможець І Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка

Збиратимуть кошти для онко-хворих дітей