Після річної перерви знову відновлює свою роботу інформаційний портал «Почапинці і Забойки»

Поділитися

Адміністрація порталу запрошує до співпраці мешканців сіл.

Просимо повідомляти про всі важливі події, які відбулися у селах.

Повідомляйте про анонси подій.

Запрошуємо до співпраці односельців, що вміють гарно писати і володіють певними навиками роботи з комп’ютером для продуктивного функціонування порталу.

У вас є унікальна можливість стати одним з авторів порталу. Поки що це можливо тільки з дозволу Адміністрації сайту, бо автори отримуватимуть доступ у закриту частину сайту, а це дуже відповідальна місія.

Портал «Почапинці і Забойки» є складовою частиною історико-краєзнавчого проекту «Жнибороди — Бучаччина — Тернопілля» і водночас окремим самодостатнім інтернет-ресурсом.

Створений автором для поширення інформації про села Почапинці, Забойки, Тернопільського району і як вдячність за моральну та духовну підтримку отриману від о. Ореста Глубіша в час непростих життєвих випробувань.

Автор запрошує мешканців цих сіл до співпраці: кожна нова інформація — про села, їхню історію, культурні та духовні традиції, відомих односельців, твори мешканців сіл та про села — буде вельми корисною для розміщення на порталі.

Всі представлені тут текстові і фотоматеріали ви маєте можливість використовувати у своїх учнівських чи наукових дослідженнях, рефератах, статтях, доповідях та інших працях.

Але при використанні матеріалів чи уривків обов’язково вказуйте їх назву, автора та джерело, з якого вони взяті. Кожний матеріал має свого автора та джерело інформації, які подані або на початку, або в кінці тексту.

Якщо автор прямо не вказаний, при використанні тексту чи фотографії обов’язково вказуйте на джерело інформації, а саме наступне:

“Інформація з інформаційного порталу «Почапинці і Забойки » www.zaboyky.hmarka.net”

Масова компіляція текстів проекту редакціями видавництв, газет чи інших засобів масової інформації з метою передруку їх на шпальтах газет чи окремим виданням, використання в радіо- і телепередачах без погодження з автором (авторами) забороняється!

Категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ повторне розміщення текстів і світлин на інших сайтах мережі інтернет без попередньої домовленості з авторами!

Історія розвитку

12 листопада 2007 року — створено сайт села Забойки Тернопільського району.

Листопад-грудень — наповнення сайту інформацією. Створення окремого розділу «Духовна скарбниця».

3 березня 2008 року — суттєво оновлено фотогалерею села Забойки.

Середина березня — голова Почапинської сільської ради п. Роман Забанджала запропонував подати інформацію і про село Почапинці, а вчитель Іван Чернецький ще й про Драганівку. Після деяких роздумів автор проекту сприйняв цю ідею позитивно і вирішив перетворити «Сайт про село Забойки» в портал трьох сусідніх сіл Почапинці, Забойки, Драганівка. Хоч село Драганівка має окрему сільську раду, але об’єднує всі три села одна середня загальноосвітня школа.

10 квітня 2008 року — відкрито для огляду портал «Почапинці — Забойки — Драганівка».

2008-2009 роки — пошук інформації про села і розміщення її на сторінках порталу.

Лютий 2010 — портал закритий на переформатування.

Лютий 2011 — портал відкритий для користувачів інтернету. Змінено назву порталу (видалено розділ про село Драганівку), адресу і хостинг. Кардинально змінено шаблон порталу і систему управління. З’явилася можливість залучення до сайту редакторів і модераторів для наповнення інформацією.

У тернопільському лісі над ставом не має не те, що жодної (!) чистої галявини, але й стежки!!!

Як виступав Олександр Смик на вечорі співаної поезії