Профілактичні заходи на пасажирському автомобільному транспорті „Автобус – 2011”

Поділитися


З метою попередження та профілактики аварійності на пасажирському транспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності транспортних засобів, які залучаються для перевезення людей, особливо під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку з 31 травня по 30 червня в області так як по всій державі проводяться комплексні профілактичні заходи під умовною назвою “Автобус 2011”.

З боку працівників ДАІ будуть проводяться додаткові перевірки щодо додержання пасажирськими перевізниками вимог Закону України «Про дорожній рух»,  а їх водіями вимог Правил дорожнього руху. Особлива увага приділена зберіганню  транспортних засобів за місцем стоянки,  організацією перед рейсового контролю за технічним станом транспортних засобів та обов’язкового медичного огляду водіїв.

У ході контролю за технічним станом автобусів під час їх експлуатації буде звернуто увагу на справність аварійних виходів, правомірність встановлення газового обладнання та додаткових місць для сидіння, неприпустимість наявності зчіпних пристроїв для буксирування причепів          будь-якого типу і багажників, не передбачених технічною документацією.

Робота нарядів ДПС ДАІ націлена на документування допущених водіями автобусів грубих порушень правил дорожнього руху, а також порушень правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів, перевезення пасажирів на автобусному маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм, відсутність у водіїв комерційних транспортних засобів належно оформлених дорожніх листів або ліцензійної картки,  відхилення від визначеного маршруту руху.

Головна мета даної операції – зробити перевезення пасажирів безпечними, не допустити аварій з транспортом, що здійснює перевезення людей.

 

“Державні” новини на місцевому телеканалі

Тернопільські рухівці починають підготовку до виборів