Серед ночі діти взяли санчата, мішок і подалися до сільської крамниці

Поділитися

«Серед ночі діти взяли санчата, мішок і подалися до сільської крамниці», — сухо записано в міліцейському протоколі про злочин, якого мали б ганьбитися жителі села Токи Підволочиського району, на очах котрих давно вже голодують так звані «соціальні» сироти. Батько постійно пиячить, мати ж покинула сімох дітей (найменшенькому хлопчикові лише два роки), бо «зустріла свою долю» в сусідньому селі. Отож довелося 15-річному хлопчині й 13-річній дівчинці замінити молодшим братикам та сестричкам тата й маму.

Раніше, щоб роздобути бодай якісь продукти, старший брат обходився без сестри — йому допомагав красти сусід-одноліток, теж обділений увагою батьків. А нещодавно, коли у холодній хаті не зосталося навіть шматка хліба, вночі подалася до крамниці з братом і сестра. Зрозуміло, що не за покупками, бо грошей не було. Відігнувши сталевий лист, підлітки проникли у складське приміщення, набрали круп, солодощів, кілька пляшок газованої води.

Вдома малюки «подарункам», звісно, зраділи — давно вже не ласували цукерками і печивом. Та свято несподівано обірвалося — брата й сестричку забрали міліціонери. У відділі зв’язків з громадськістю управління МВС України у Тернопільській області кажуть, що серце стискається від болю за тих збідованих дітей. Але закон, на жаль, не має винятків, тому проти хлопчини порушена кримінальна справа. Дівчинку ж не притягатимуть до відповідальності, бо ще малолітня. Однак мають бути покарані горе-батьки, через безвідповідальність яких калічаться дитячі долі, повідомляють “Сільські вісті”

Пам’ятник національному Пророкові – Тарасові Шевченку – лежить на задвірках

У рідному селі Івана Марчука – Москалівці Ланівецького району торік відкрито кімнату-музей творів всесвітньо відомого художника