ТОВ “Україна” : програма розвитку в дії від Олега Крижовачука

Поділитися

Європейські виробничі технології, європейські умови праці, європейський рівень життя. Стратегія входження в Європу була задумана Олегом  Крижовачуком і почала втілюватися в життя ще коли в інших господарствах тривав болісний процес реформування. На нинішній день у цьому плані досягнуто результатів, які тоді багатьом здавалися нездійсненною мрією. Від перших “Джон Дірів” до тракторів зі супутниковою навігацією, від окремих соціальних проектів до комплексного розвитку інфрастуктури сіл, що входять до товариства. Нині  ТОВ “Україна” продовжує бути першовідкривачем нових сміливих проектів у сферах виробництва та соціально-економічного розвитку.

Сьогодні ми починаємо цикл публікацій про нові досягнення та перспективи товариства та про людей з команди Героя України Олега Петровича Крижовачука, чиїми руками твориться добробут. І першим у цьому списку стоїть наймасштабніша новобудова в районі за всі роки незалежності — елеватор для зберігання та сушки зерна, збудований на кошти товариства “Україна”, пише “Гомін волі”

Важко повірити, що цей велетенський об’єкт збудовано всього за якихось півтора року. На вулиці Незалежності в Підволочиську, на площі в 1,2 гектара землі виросло 13 круглих ємкостей, окремі з яких сягають у висоту до тридцяти метрів. Як сказав нам заступник директора товариства “Україна” по будівництву Михайло Михайлович Паюк, початком робіт став день 13 листопада 2009 року, коли були освячені перші цеглини новобудови. Олег Петрович, для якого число 13 є щасливим талісманом, і тут не зрадив своєї традиції. Адже цією будовою відкривається перехід на якісно новий рівень організації виробництва. Ми не раз писали про те, що в “Україні” найкраще токове господарство в районі, але валові збори зернових, яких досягнуто тут за останні роки, вимагають більш масштабних і більш сучасних технологій очистки та зберігання зерна. За задумом директора, обладнання майбутнього елеватора повинно відповідати найновішим європейським зразкам і забезпечувати доведення зерна до світових стандартів, бо “Україна” має намір стати самостійним суб’єктом торгівлі на внутрішньому і зовнішньому ринках.  Серед провідних зарубіжних виробників елеваторного обладнання перевагу віддали італійській фірмі “Mulmix”. Проектна вартість споруди — 70 мільйонів гривень, і розрахована вона на 50 тисяч тонн зерна. Уже завершено монтаж першої черги, де зосереджено всі технологічні операції. В цьогорічні жнива елеватор уже зможе прийняти новий врожай. Крім ячменю та пшениці, в ньому буде проходити повний цикл очистки, просушування та зберігання зерно сої, кукурудзи, ріпаку гороху, і не тільки власних. Вже зараз багато зернотрейдерів розглядають елеватор товариства “Україна” як базу для зберігання свого зерна. Плата за одну тонну збіжжя, закладеного на зберігання, становить 20 гривень на місяць. Цими коштами цілком можна забезпечити утримання та обслуговування об’єкта. Планується, що в майбутньому буде налагоджено і переробку зерна. Серед потенційних клієнтів, яким товариство надає перевагу, — Державний Аграрний фонд та Держкомрезерв України.

Як і кожен сучасний технологічний об’єкт, елеватор оснащено потужним комплексом екологічного захисту. Всі джерела викидів, зокрема пилу, організовані на найвищому рівні. Дискомфорт від шуму місту також не загрожує: для поглинання звуків змонтовані вентилятори. Контроль за якістю зерна здійснюватиме  лабораторія, яка на нинішній день є найкращою в області, прохідна обладнана цифровими вагами. Для робітників обладнано кімнату прийому їжі, душові, санвузли. Є кімната для гостей.

Але, як відомо, найкращі технологічні характеристики не спрацьовують без людського фактора. Для забезпечення життєдіяльності такого виробничого об’єкта потрібен обізнаний спеціаліст, вмілий організатор. В Олега Петровича багаторічний досвід підбору грамотних кадрів, і цього разу інтуїція його також не підвела. Михайло Михайлович Паюк на будові від першого дня і продовжує залишатися фактичним керівником на об’єкті. Він організовує будівництво, монтаж, підбір робітників і спеціалістів. Разом з ним від початку робіт трудяться монтажник Василь Мирославович Рокуш та енергетик Михайло Володимирович Ласло. Як у свою чергу відзначає Михайло Михайлович, дирекцією товариства оперативно, на високому рівні вирішуються всі питання, що виникають в процесі будівництва та експлуатації. Це в основному і забезпечує успіх справи. Також у процесі робіт були задіяні багато фірм, які професійно виконували монтаж різних видів обладнання. Це зокрема “Хмельницькмонолітбуд” (начальник Микола Броніславович Муляр), “Поділляелектромонтаж” (Микола Дмитрович Прокопчук), ПЧ-8 Тернопільської дистанції Львівської залізниці (Володимр Ількович Тригуба), львівські “Техноваги” та багато інших.

Безперечно, що  з пуском в дію елеватора товариство “Україна” виходить на новий, вищий ступінь своєї господарської діяльності: від виробництва продукції — до самостійної переробки. Як оцінює цю подію її головний натхненник та організатор — Олег Петрович Крижовачук? За ним остаточне слово.

Коментар Олега Крижовачука:

Що особливо цінне для мене? Так, ми збудували кращий в Україні і один з кращих в Європі пункт зберігання зерна. Так, ми закупили для його обслуговування кращі світові технології. Але головне — ця будова зміцнила мою віру в наші людські можливості, показала, наскільки професійні кадри трудяться в товаристві “Україна”. Може, я повторюся, але готовий підтвердити це сотні разів: таких людей, з якими я маю щастя працювати, немає більше ніде. Черговий раз вдячний долі, що звела мене з Михайлом Паюком.  Чудовий організатор, до дрібниць пунктуальний виконавець, талановитий економіст і, нарешті, трудяга в найкращому розумінні цього слова. Таких людей у моїй команді є немало, і про них читачі “Гомону Волі” ще прочитають у наступних публікаціях.

Петиція проти забудови джерела в Парку Національного Відродження в м.Тернопіль!

Якщо люди будують храми, значить вони їм потрібні