У Тернопільській області завершується супермарафон з бігу «100 кілометрів за 24 години». Вже є 6 переможців

Поділитися

 

За словами голови суддівської колегії змагань Романа Задорожнього участь у марафоні взяли бігуни-аматори, випробували власні сили. Переможцями забігу на дану годину (14.00) є вже шестеро бігунів. Найвідоміший серед них – 50-річний Андрій Міщук, який вже втретє бере участь в супермарафоні і перемагає в ньому. Ще двоє учасників знаходяться за 10 кілометрів від Тернополя.

Марафон пройшов за  провіреним маршрутом Тернопіль – Зборів – Козова – Тернопіль. На думку пана Задорожнього, цей маршрут є оптимальним, адже тут неможливо заблукати і частина дороги, яку пробігають вночі, не завантажена автотранспортом.

 

Цікаво, що цінних призів переможцям супермарафону не вручають. Учасники забігу просто користаються нагодою перевірити свої можливості,

За правилами супермарафону допускаються усі фізично здорові люди віком від 16 років.

За повідомленням УНІАНу, найкращі бігуни долали 100-кілометрову дистанцію менш ніж за 10 годин. Переможцями марафону ставали як 16-річні дівчата-підлітки, так і пенсіонери. Так само широка географія учасників забігу – окрім тернополян, на змагання традиційно приїжджає молодь з інших регіонів України. А минулого року переможцем став житель Санкт-Петербурга, відомий блогер Геннадій Логвиненко.

Під час забігу учасники марафону відмічаються на контрольних пунктах, які розташовані на 25-му, 50-му і 75-му кілометрах забігу. Більшу частину дистанції бігуни долають вночі, коли немає спеки.

Стартував марафон на Театральному майдані Тернополя о 19.00. Цього року до участі у ньому зголосилися 30 учасників з Тернополя, Львова, Києва, а також з Росії. Добігло наразі шестеро. Очікують на фініші ще двох бігунів.

Супермарафон на 100 км на Тернопільщині започаткували у 80-х роках минулого століття місцеві туристи і спортсмени. З часом традиція занепала. Відновили її у 90-х роках активісти турклубу «Кристал». Відтоді марафон проводиться щороку наприкінці травня, його приурочують до Свята Героїв.

До Тернополя завітає Джордж Сорос?

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко побував на Тернопільщині