У Тернопільському прес-клубі відкрилася виставка малюнків “Україна – центр Європи»

Поділитися

Тернопільський Центр європейської інформації запросив журналістів обговорити відзначення в Україні днів Європи. Як зазначив головний спеціаліст управління зовнішніх зносин, зовнішньо-економічної та інвестиційної діяльності ОДА Тарас Копестинський , Україна єдина країна, яка не є членом Європи, однак де активно протягом травня відзначаються Дні Європи. Пан Тарас розповів журналістам про історію створення ЄС, його традиції та святкування Днів Європи в Україні і на Тернопільщині зокрема. Так, протягом травня традиційно проводиться значна інформаційна кампанія про ЄС, особливо у школах та вузах. У вищих навчальних закладах області відбуваються семінарські заняття та лекції за участю викладачів з університетів країн ЄС, організовуються книжкові виставки. У навчальних закладах проводяться виставки малюнків, конкурси шкільних стінгазет, уроки англійською, німецькою, французькою, польською мовами «Hello Europe» та круглі столи на європейську тематику.

«Активна участь громадського молодіжного сектору регіону свідчить про зміну стереотипів мислення мешканців області щодо європейських цінностей та великий інтерес до європейського суспільства, достатній рівень обізнаності про європейську культуру та історію»,- зазначив Тарас Копестинський.
Заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра зазначив, що традиційним у час Днів Європи є те, що в парку ім. Т. Г. Шевченка Тернопільська філія Європейського університету за підтримки Тернопільської міської ради організує концертно-розважальну програму „Європейські іменини ”. «Цього року також проводиться ряд цікавих заходів на європейську тематику, вікторини, розважальні програми, конкурси шкільних стінгазет, засідання шкільних євро клубів тощо. Найголовніше, – звернув увагу Леонід Бицюра, – щораз більше молоді долучається до таких заходів».
Координатор тернопільського ЦЄІ Олена Проців повідомила журналістів, що центр постійно працює протягом року, проводить цікаві зустрічі, надає інформацію про, приміром, можливості навчання в ЄС, офіційного працевлаштування, налагодження зв`язків між громадськими організаціями Європи та Тернопільщини. «Цього року на базі ЦЄІ ми почали організовувати кіно-дні, на яких наші читачі, а це здебільшого студенти, мають нагоду переглянути найкращі зразки європейського кіно. Цікавим був останній кінопоказ, де молодь переглянула унікальний фільм, знятий 25 режисерами-представниками кожної країни ЄС. Вони піднімали різні проблеми, і глядачі згодом мали можливість обговорити побачене», – розповіла Олена Проців. Традиційно, додала вона, в ЦЄІ діятиме книжкова виставка з фондів обласної наукової бібліотеки, на базі якої разом з Тернопільським прес-клубом створений Центр європейської інформації.
Тетяна Нюня – методист Тернопільського обласного комунального інституту
післядипломної педагогічної освіти представила журналістам дитячі малюнки на тему «Україна – центр Європи». За її словами, діти із задоволенням беруть участь у таких виставках, намагаються передати своє бачення Європи та місця України у європейській спільноті.
21 травня дитячі творчі роботи будуть представлені на відкритому майданчику – тернопільському катері. Юні художники матимуть нагоду розповісти своїм одноліткам та пасажирам про те, як вони бачать ЄС, а також створити нові малюнки.

25 травня – третя (остання) гра 1/8 фіналу Західноукраїнської ліги КВН сезону 2011 року

Петиція проти забудови джерела в Парку Національного Відродження в м.Тернопіль!