У Тернополі встановлять пам’ятну дошку Ігорю Пелиху у вигляді телевізора

Поділитися

8 травня 2011 року виповнюються другі роковини з часу трагічної загибелі відомого телеведучого Ігоря Пелиха. До цієї дати у Тернополі відбудеться відкриття пам’ятної дошки на згадку про Ігоря Пелиха. Дошку стилізують під телеприймач.

Як повідомили  організатори, стрижнем пам’ятки слугуватиме дотиковий екран, обрамлений кованою оздобою, яка відтворюватиме обриси телевізора. Тицьнувши в екран, будь хто охочий зможе «поспілкуватися» з Ігорем Пелихом − тобто переглянути добірку відеозаписів за його участі.

Ініціатором створення саме такої дошки-присвяти Ігорю Пелиху виступив його земляк з Тернополя, друг дитинства і соратник по роботі й однодумець у творчих втіленнях − Іван Ясній, головний режисер «Галопом По Европах», «На свою голову» та решти телепередач.

«Ідея цієї пам’ятки зародилася ще два роки тому, відразу після 8 травня 2009-го, − розповідає Іван Ясній. − Однак вона мала, так би мовити, вистоятись в думках, доспіти, такі речі не можна робити аби як поспіхом. Минуло два роки − ідея набула остаточних обрисів, тому з її втіленням вирішили не прив’язуватися до якоїсь «круглої дати», і не відкладати у глибоку скриню, а відкрити «Дошку Пелиха» в цьому році − саме час!»

Пам’ятку встановлять у центрі Тернополя, на розі бульвару Т.Шевченка і вулиці Олени Кульчицької: на стіні будівлі, звідки колись вело мовлення Радіо Тернопіль. Саме на цій станції Ігор Пелих здобував свої останні професійні вишколи перед тим, як вирушити підкорювати столицю. Власне, про це і сповіщатиме первинний напис на екрані: «В цьому будинку у 1996-1997 роках на станції Радіо Тернопіль працював, жив, їв, спав, курив, дотепно гомонів, весело гудів і вар’ював Ігор Пелих. Саме тут він гартував свій творчих дух, аби стати знаним на всю Вкраїну телевізійним ведучим і продюсером. Хочеш подивитися, як все було? Тисни на екран!»

На відкриття пам’ятки 8 травня до Тернополя планують завітати відомі співці, гудці, артисти і виконавці, зокрема Фоззі та Фагот (ТНМК), гурт Мотор’ролла, Кузьма Скрябін (Андрій Кузьменко), Віктор Бронюк (ТіК), розпорядник 5 каналу і народний депутат Юрій Стець; земляки Пелиха − Андрій Підлужний (відомий як Нічлава), Віктор Павлік, Тернопільський Сірий (Сергій Притула) та багато інших.

Пам’ятку виготовлено і встановлено коштом родини та друзів Ігоря Пелиха, повідомляє ZAXID.NET

 

Програма дійства 8 травня 2011 року у Тернополі щодо відкриття пам’ятної дошки на честь Ігоря Пелиха:

 

10:00 — поминальна служба у Катедрі

14:00−15:00 — урочисте відкриття пам’ятної дошки Пелиха (перетин бульвару Т.Шевченка і вулиці Олени Кульчицької)

17:30 — виступ тернопільської ватаги Лос Колорадос − останнього з молодих вітчизняних гуртів, яким захоплювався Ігор Пелих, хоча так і не встиг з хлопцями познайомитися особисто…

18:30 — перегляд кінострічки про Ігоря Пелиха впереміш з вільним спілкуванням, спогадами, виступами гостей.

Довiдка

Ігор Пелих, який трагічно загинув у травні 2009 року, був відомим українським телепродюсером і телеведучим, лауреатом найвищих в Україні професійних нагород у жанрі телемистецтва – премії «Телетріумф» та Спеціальної премії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення «За особистий внесок у розвиток телебачення». Відтак, Ігор Пелих увійшов в історію Тернополя та України як яскрава творча особистість та гідна високої пошани людина. Як повідомили  в прес-службі Тернопільської міської ради, з метою вшанування пам’яті видатного земляка, його іменем назвуть одну із новозбудованих вулиць Тернополя у мікрорайоні «Північний».

Понад пів тонни товстолобиків випустили в Івачівське водосховище (відео)

Тернополянам дарували “квіти щастя”. Просто так