Українські націоналісти освистали Азарова на могилі Шевченка

Поділитися
Близько сотні активістів ВО “Свобода”, які були присутні на заході, освистали політиків.

Після початку виступу і Азарова, і Литвина активісти “Свободи” починали скандувати “Ганьба!”. Також націоналісти вигукували гасло “Геть московського попа!” – оскільки молебень за упокій душі поета проводила церква Московського патріархату.

На церемонії, присвяченій 150-й річниця від дня перепоховання Великого Кобзаря на Чернечій горі, також були присутні радник президента Ганна Герман, губернатор Черкаської області Сергій Тулуб, представники уряду та народні депутати.

“Вибач, Тарасе, що не дали помолитися спокійно і гідно на твоїй могилі. Вони (ті, хто протестував) не знають, що роблять. Їм невідомо, що пам’ять про тебе ніким не може бути присвоєна”, – сказала після виступу Азарова і Литвина Ганна Герман.

Урядову делегацію та активістів “Свободи” розділив живий коридор співробітників міліції.

22 травня виповнилося 150 років з дня перепоховання Тараса Шевченка. Він помер у Петербурзі, але, як і заповідав, спочив на Дніпрових кручах.

В Україну труну везли кіньми. Після прощання з поетом, яке відбувалося в Успенському соборі в Каневі, до місця поховання – Чернечої гори – труну несли на руках. Щороку у травневі дні біля могили поета в Каневі проходять богослужіння, сюди звідусіль їдуть люди вклонитися Кобзареві, повідомляє ТСН

19 наших краян ввійшли до числа переможців І Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Відбулись міжнародні змагання з плавання на Кубок міського голови Тернополя