УНП нагородила переможців теренової гри «Легенда УПА»

Поділитися


Українська народна партія нагородила одну з команд-переможниць щорічної обласної теренової гри для молоді «Легенда УПА», що відбулася 14-15 травня на Теребовлянщині.  Команді Тернопільського району, яка зайняла друге місце, приз від УНП – чотиримісний намет – вручив голова фракції УНП в Тернопільській обласній раді, заступник голови Тернопільської обласної організації УНП Володимир БОЛЄЩУК.

«УНП не один рік підтримує проведення патріотичних ігор «Легенда УПА» та «Гурби-Антонівці», –  говорить Володимир БОЛЄЩУК. – Наше завдання – щоб українська молодь була освічена, знала свою справжню історію, була сильна духом і тілом. Альтернативи патріотизму в Україні бути не може».

«У 2003 році ми задумували «легенду УПА» як одну з перших в Україні альтернатив радянській «Зірниці», – пригадує один із засновників гри, голова Теребовлянської районної організації УНП, депутат облради Віталій ШАФРАНСЬКИЙ. -Ми тоді прагнули, щоб школярі якнайкраще і найшвидше пізнавали правдиву історію свого народу, історію національно-визвольних змагань українців. Учасники перших ігор «Легенда УПА» нині вже займають серйозні посади в органах влади, є активними партійцями, громадськими діячами, та головне – вони є патріотами. Цю іскру патріотизму, любові до рідної України і її справжньої історії «Легенда УПА» дає щороку новим учасникам цієї теренової гри».

Віталій ШАФРАНСЬКИЙ  вважає символічним те, що «учасники гри шукають, а переможець знаходить незнищенний прапор УПА – прапор українського духу, України».

«Цей прапор юні українці-учасники гри пронесуть у своїх душах крізь усе життя, тобто будуть справжніми українцями, гідними пам’яті борців за волю і незалежність України», – переконаний засновник «Легенди УПА».

Цьогоріч гра була присвячена сторіччю від дня народження члена ОУН, політв’язня, одного з організаторів Кінгірського повстання в таборах ГУЛАГу, уродженця Тернопільщини Михайла СОРОКИ. Участь у ній узяли команди – представники районів Тернопільської області та обласного центру. Мета патріотичної гри «Легенда УПА» – моральна, фізична та розумова підготовка молоді до виконання нею військового обов’язку перед Українською державою у лавах Збройних Сил.

Довідково. Гра «Легенда УПА» базується на легенді про те, що в травні 1945 року сотня УПА отримала наказ переправити в Карпати прапор штабу УПА. У теребовлянських лісах воїни потрапили в засідку й загинули у нерівному бою. Однак штабне знамено не потрапило до рук ворогів і кожної весни з’являється на місці бою як символ нескореності українського народу. Вважається, що саме цей прапор і шукають учасники змагань. Кожна команда складається з десяти осіб і носить ім’я видатної історичної постаті України, як-от рій імені Степана Бандери чи Клима Савури. Між собою рої змагаються на смузі перешкод, у турнірі з пейнтболу, з туристичної техніки, орієнтування на місцевості, перенесення поранених, ведення тактичних дій під час теренової гри. Також до гри входить брейн-ринг з історії України та творчий конкурс на тематичній вечірній ватрі.

Мер Тернополя розповість про поїздки, кадрову політику та події 9 травня

Діти-сироти: на порозі самостійного життя