Відбулась теренова гра «Гурби-Антонівці-2011»

Поділитися

З 30 квітня по 3 травня 2011 року на межі тернопільської та рівненської областей вже дев’ятий рік поспіль відбувалася найбільша в Україні спортивно-патріотична теренова гра «Гурби-Антонівці-2011», організатором якої є ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес». Гра традиційно проходить на терені недалеко від села Антонівці та урочища Гурби, де в травні 1944 року відбувся найбільший бій в історії Української Повстанської Армії.

На відкритті гри до молодих патріотів звернувся з вітальним словом керівник оргкомітету «Гурби-Антонівці-2011» Сергій Кузан – голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу, а також спеціально запрошені гості: Парубій Андрій – народний депутат, координатор мережі громадської дії «Опір», Боберський Олег – заст. Голови Тернопільської облради, Ратушняк Михайло – голова спілки підприємців Тернопільщини, Бицюра Леонід – заст. Голови Тернопільської міської ради, Мартин Головатюк – ветеран УПА, що поділився своїми спогадами про події 67-річної давнини і побажав молоді гідно продовжувати справу борців за волю України – бійців ОУН-УПА.

Щодо самої гри, то вона видалася дуже динамічною і абсолютну перемогу в ній отримав курінь «Червоні», який в перший день гри зміг захопити прапор супротивника – куреня «Жовті».

Попри безкомпромісний характер боротьби, бійці обох куренів залишилася суперниками тільки на полі бою, а після гри браталися і дякували одне одному за гру.

Під час закриття гри представники Ради Вищих Спостерігачів нагородили кращих вояків призами від спонсорів, серед яких корпорація «Оболонь», молочна кампанія «Галичина», магазин туристичного спорядження «Горгани», мистецька агенція «Наш Формат» та спілка підприємців «Українська справа».

Як зазначив у своєму виступі Голова МНК Сергій Кузан, гра продемонструє, хто є хто в цьому житті, хто має силу волі, хто не відступить перед небезпекою.

«В «Молитві Українського Націоналіста» є такі слова: «У тюрмах і тяжких хвилинах підпільного життя рости мене до ясних чинів. В чинах тих хай знайду я смерть солодку, смерть в муках за Тебе. І розплинуся в Тобі я, і вічно житиму в Тобі, ВІДВІЧНА УКРАЇНО, МОГУТНЯ І СОБОРНА!». Ці слова якнайкраще демонструють ту життєву позицію, на якій стояли свого часу наші славні предки – бійці ОУН-УПА. Тож і в теперішній ситуації, коли Україні знову загрожує небезпека, нам, очевидно, доведеться готуватися до більш рішучих дій, ніж ті, які ми здійснювали до останнього часу, змагати до оцих самих чинів, до яких прагнули свого часу наші герої», – підкреслив Голова МНК.

Детальна Інформація:

Тел.. 093-289-54-40,
097-339-99-91, Катерина

Школярі спричинили пожежу

У Тернополі формують громадську книжкову мережу