Влада грубо фальсифікує результати громадських слухань щодо добудови Хмельницької АЕС

Поділитися


Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування Рівненської області грубо фальсифікують результати громадських слухань щодо спорудження енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС. Із такою заявою виступила Рівненська обласна організація Української народної партії, представники якої взяли активну участь у громадських слуханнях у місті Острозі 12 травня та в селі Копиткові Здолбунівського району 24 травня.

«Попри те, що і в Острозі, і в Копиткові жоден учасник слухань не висловився за добудову ХАЕС, на сайті ДП НАЕК «Енергоатом» повідомлено, що «після довготривалого обговорення, учасники громадських слухань схвалили Звернення до депутатів районної ради, основу якого складають питання забезпечення компенсацій та соціальних гарантій жителям зони спостереження ХАЕС», – сказано в заяві.

В УНП наголошують, що «міський голова Острога О.ШИКЕР та голова Здолбунівської райжержадміністрації В.ТИМОЩУК, які головували на зборах, задля недопущення неприйнятного для них результату слухань категорично відмовлялися ставити на голосування питання про доцільність добудови ХАЕС».

Рівненська УНП заявляє, що «керівництво Хмельницької АЕС та представники місцевої влади вдаються до тиску та залякування тих громадян, які публічно виступають проти добудови ХАЕС».

Крім того, констатують в УНП, «жоден із засобів масової інформації Рівненщини не повідомив, що і в Острозі, і в Копиткові громада висловилася категорично проти добудови ХАЕС, а в Копиткові люди, обурені зневагою до їхньої думки, залишили зал, де проходили слухання».

Рівненська обласна організація УНП вимагає від голови Рівненської облдержадміністрації В.БЕРТАША «забезпечення законності на території області та можливості для громадян бути почутими».

Довідково. З 12 травня 2011 року в населених пунктах, що входять до зони спостереження ХАЕС (30-кілометрова зона) відбуваються громадські слухання щодо спорудження енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС. Окрім Острога та Копитова, заплановано проведення громадських слухань у селах Кутянка, Верхів (26 травня), Мощаниця, Хорів (27 травня) Острозького району та селищі Гощі Гощанського району Рівненської області (30 травня).

Обмеження електропостачання в Шумському районі

Чому вчора не було світла на окремих вулицях в Тернополі?