Вперше пластуни Тернополя склали 12-метровий тризуб із доміно на центральній площі міста

Поділитися

У вівторок, 24 травня пластуни осередку Тернопіль розпочали  Всеукраїнську акцію «ДоміНАЦІЯ». Спільними силами та з допомогою зацікавлених тернополян члени організації склали  масштабний тризуб з великих фігур доміно (висота 12 м, ширина – 7,5 м).

Композиція складалася із 95 великих  частин, на яких замість звичних чорних цяток було зображено 550 гербів українських міст та селищ міського типу.

Голова Пласту в Тернополі Любомир Шимків зазначає : « Сьогоднішня акція стала вдалим початком Всеукраїнського туру « ДоміНАЦІЯ».  Приємно, що відповідальність розпочати таку масштабну акцію доручили саме пластунам Тернополя.»

« Було дуже цікаво розкладати доміно із зображенням різних гербів міст, багато з них мені ніколи не доводилось бачити. Крім того з нетерпінням чекала результату, адже ніколи не бачила такого велетенського тризубу раніше.»  –  зазначила одна з учасниць « ДоміНАЦІЇ» пластунка Даринка Гоч .

Дана безпрецедентна акція продовжує традицію ознайомлення й популяризації з українською історією та культурою. Нагадаємо, що раніше тернополяни за допомогою пластунів брали участь в заході ” Вчимо історію разом” та “Вишита Україна” , де кожен міг “приміряти” традиційні костюми всіх регіонів України.

Цей Всеукраїнський захід має на меті символічно об’єднати українців усіх міст незалежно від регіону їхнього проживання. Після Тернополя акція «ДоміНАЦІЯ» відвідає інші міста, де діють осередки Пласту, зокрема охопить центральні та східні частини України.


Головний рухівець Тернопілля розповів чим живе крайова організація НРУ і чому підтримали Тимошенко

Що із водою в Тернополі?