Депутат Федик за 10 мільйонів захищає Лавру?

Поділитися

На вчорашню сесію обласної ради було винесено 9 питань, які стосувались надання дозволів на користування надрами. Лише чотирьом підприємствам дали на це «добро». Зокрема, користуватися надрами дозволили підприємцю Василю Очеретнюку (с.Поляни Збаразького району), ТОВ «Серет-Інвест»(с.Скородинці Чортківського району), приватному підприємству «Петрос-7»(с.Кобиловолоки Теребовлянського району) та приватному підприємству «Козацька криниця УРК – Українське реєстрове козацтво» (с.Шутроминці Заліщицького району).Решта, і в тому числі Почаївська Свято-Успенська Лавра, “пролетіли”. 
Розгляд кожного з цих питань викликав жваві дискусії серед місцевих депутатів. Складалося враження, що за одні питання встигли «домовитися» між собою, а з інших – виникли певні розбіжності. Не взяв слово сьогодні, напевне, тільки лінивий. Але,напевно, найоригінальнішим за всіх, виявився Павло Федик («Партія регіонів»):«Хочете когось назвати корупціонером? Назвіть мене. Я беру по 10 мільйонів заодне питання», – відрізав він.
Останнім серед питань, що стосувались використання корисних копалин, було надання гірничого відводу для розробки Почаївського родовища будівельних пісків. Тут депутати розгулялись на славу –їх цікавило і навіщо Лаврі цей пісок, і чи виконується соціальний пакет, і чи закупила  Лавра плазмові телевізори (напевно малась на увазі ініціатива губернатора) і багато іншого.
Віддуватися за Лавру прийшлося чоловіку у рясі, який представився ієромонахом Сирапіоном, членом Духовного Собору.
– Питання про узаконення цього кар’єру виникло в 2006 році. Ми отримали дозвіл на гірничо-розвідувальні роботи, ліцензію на використання кар’єру. Роботи у зв’язку з тим, що не вирішуються ці питання юридично, до цього часу не виконувались. Необхідність піску для Лаври викликана тим, що існує великий обсяг ремонтно-будівельних робіт, який пов’язаний зутриманням споруд, які держава оголосила своєю власністю. Зараз ми утримуємо монастир своїми силами і коштами тих громадян і віруючих, які приносять і жертвують свої гроші. До речі, Почаївська Лавра не є першопрохідцем в отриманні дозволу на розробку кар’єру пісків. Свого часу такий дозвіл отримала і Зарваниця. Але б не хотів показувати пальцем, що хтось розумний, а хтось дурніший. Не треба цього робити. У нас працюють всі почаївські люди, є фахівці, відповідна техніка, є погодження з Держгірпромнаглядом тощо. Тим більше цепитання пройшло всі відповідні депутатські комісії і отримало всі позитивні висновки, – констатував ієромонах Сирапіон.
Але це не вплинуло на непохитність обласнихдепутатів, які вже кілька разів намагались забрати споруди Почаївської Лаври управославної церкви Московського патріархату назад у комунальну власність. Відтак у наданні дозволу служителям церки було відмовлено.
Отримали відворот-поворот і ТОВ «Збруч-Інвест»(с.Збручанське Борщівського району), ТОВ «Тернобудмеханізація» (м.Тернопіль),ПП «Ялинка України» (с.Нове Село Підволочиського району), ТОВ «МикулинецькийБровар» (смт.Микулинці Теребовлянського району).

http://deputat.te.ua

На урядовому сайті euro2012.gov.ua продають віагру

Фоторепортаж з страшної аварії у Тернополі