Грубо та цинічно порушуючи законодавство України влада в черговий раз продемонструвала брутальне ставлення до Законів України.

Поділитися

Власне ті люди, які повинні слідкувати за виконанням законів самі їх порушують. Так 17 червня 2011 року працівник Збаразького РВ УМВСУ  Проців Н. зробила спробу залякати та вивести депутатів із засідання виконавчого комітету міської ради, порушуючи  ст. 29 Закону Украіни «Про статус депутатів місцевих рад»

(ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» Ст. 29. Участь депутата місцевої ради в роботі інших органів місцевого самоврядування
Депутат місцевої ради має право брати участь з правом дорадчого голосу в роботі інших органів місцевого самоврядування при розгляді ними питань та прийнятті рішень, що зачіпають
інтереси виборців його виборчого округу чи територіальної громади, від яких його обрано.)

17 червня 2011 року п. Бочаров М.Г. (відставлений мер Збаража) скликав виконавчий комітет попереднього  скликання (нового виконкому він не визнає, бо ж приймався без його участі) . На дане засідання прийшло і два депутати міської ради. Пан Бочаров,  ігноруючи законодавче право депутатів бути присутніми на даному засіданні, сказав їм  негайно покинути виконком і не заважати йому працювати.  Депутати нагадали Бочарову,  про свої права і жодним чином не збирались заважати. Але норовливий «МЕР» поспішив викликати міліцію, щоб  ті допомогли йому вигнати депутатів із засідання виконкому. Працівники  міліції мали би просвітити Бочарова, який мабуть не читав Законів, що депутати   місцевої ради – повноважні і рівноправні   члени  відповідної ради  і наділяються всією повнотою прав, необхідних для забезпечення їх реальної участі у діяльності ради та її органів.(ст.3 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад»).

А тим часом  працівники міліції (самі ігноруючи законодавство) вказали депутатам, щоб  ті негайно покинули міську раду.

Залишилось загадкою, що ж таке таємне хотіли прийняти на виконкомі, що б депутати не довідались. Адже Бочаров відпустив членів виконкому, так і не розпочавши роботу.

PS. 21червня 2011 року  ситуація  повторилась. Знову зібрався виконком, знову прийшли депутати, знову була міліція…(далі буде…)

Що цікавого відбулось на Тернопільщині

Як проходить апаратна нарада в тернопільського губернатора Хоптяна