Як допомагають робити кар’єру безробітним жінкам на Тернопільщині

Поділитися

Нещодавно у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар-тренінг «Жінка і праця».  Знайомство 12 безробітних – учасників заходу проходило у формі гри «Відрекомендуй колегу». Як стверджує  спеціаліст відділу активної підтримки безробітних І.В.Лісовська, завдяки даній вправі підвищується самооцінка та  створюється позитивна атмосфера, яка налаштовує всіх на  співпрацю.

Жваво проходило обговорення результатів експрес-тестування «Сім’я чи кар’єра Адже, нерідко сучасній жінці доводиться поєднувати: сім’я, кар’єру та особисті потреби. Здивувало  те, що майже увесь свій час жінки присвячують сім’ї, натомість на професійне удосконалення та власні потреби часу майже не залишається. Як зазначила пані Ольга, саме незбалансованість у власному житті, відсутність самовдосконалення та саморозвитку – є основною причиною довготривалого пошуку роботи.

Як вихід із скрутного становища, коли є велике бажання працювати, проте немає  конкретного місця для самореалізації-є відкриття власної підприємницької справи. За  словами спеціаліста І.В. Лісовської – таке рішення потрібно приймати зважено, обдумуючи та прораховуючи кожен наступний крок. Попри те, що власний бізнес ніколи не був легким «хлібом» та вимагав великих зусиль, є значна кількість «плюсів», які повністю перекривають усю важкість справи… Підтвердила слова спеціаліста Ольга Вікторівна, яка в далекому минулому  була приватним підприємцем, а тепер пройшовши «школу працівника»  у інших роботодавців знову  замислилася над  власною справою. На її думку, для жінки, яка має усі природні задатки керівника –це ідеальний варіант самореалізації.

На завершення семінару учасники разом із спеціалістом І.В. Лісовською методом «Мозкового штурму» відзначили найчастіші помилки, які зустрічаються під час співбесіди, та перешкоджають працевлаштуванню. Адже, оминаючи такі «підводні рифи»  обов’язковим буде позитивний результат співбесіди та гарантоване омріяне робоче місце.

Загалом з початку 2011 року у гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, що у Будинку праці по вул. Текстильна, 1-б відбулось 33 семінари на тему «Жінка і праця», в яких взяли участь 350 осіб.

Діти-сироти: на порозі самостійного життя

Випускний у Тернополі: погляд ТV-4