Як губернатор Тернопілля “відмордував” прийом громадян

Поділитися

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян здійснив черговий прийом громадян. Керівник області зустрівся із 14 мешканцями областями, які звернулися до голови ОДА з питань земельних спорів, надання матеріальної допомоги та виділення коштів на добудову соціально – культурних та навчальних закладів, повідомляє сайт ОДА.

Відтак Леонід Іванович та Степан Ярославович прийшли на прийом з питання протиправних дій керівництва Держкомзему в Тернопільському районі.

«П’ять років тому ми отримали земельні ділянки у селі Підгороднє, Тернопільського району, — сказав Леонід Іванович. – І до сьогоднішнього дня ми не можемо приватизувати ці ділянки оскільки керівництво Держкомзему у Тернопільському районі не дає нам такої можливості, хоча є уже відповідні рішення суду».

Натомість, керівник області зауважив, що сьогодні найбільш спірних питань саме у земельному управлінні.

«Я сьогодні даю доручення створити спеціальну комісію, яка перевірить хто коли і за що роздавав землі у Тернопільському районі протягом шести останніх років, — сказав Валентин Хоптян. – Крім того, усі голови райдержадміністрації повинні особливу вагу звернути на земельні спори у кожному регіоні».

Також до голови ОДА прийшов педагогічний колектив із гімназії, що у Заліщиках. Вчителі просили посприяти у виділенні коштів для перекриття актового залу освітнього закладу.

Здивував педагогів губернатор своєю пропозицією: «Ми допоможемо вам у перекритті даху, — зауважив Валентин Хоптян. – Та я вам раджу зробити документацію на облаштування у гімназії плавального басейну».

Зрештою, підсумовуючи прийом, керівник області наголосив, що питання, які виникають на рівні районів мають розв’язуватися головами райдержадміністрацій і тільки у випадку негативного вирішення проблеми варто звертатися в облдержадміністрацію.

Чи Тернопіль може похвалитися зростанням туристичних потоків?

За кошти уряду США у Тернополі збудують міжобласну лабораторію з дослідження небезпечних інфекцій