Як тернопільський підприємець “піднявся” завдяки Тернопільському міськрайонному центру зайнятості

Поділитися


З кожним роком мешканці України все більше звертають увагу на якість продуктів, які споживають, товари і предмети, якими користуються. Ринок нашої держави наповнюється новими продуктами різних торгових брендів, які не завжди відповідають навіть елементарним санітарно-епідеміологічним вимогам.

У свій час я помітив, що люди віддають перевагу екологічно безпечним товарам, почав цікавитись їх виробниками, властивостями, попитом на них. Оскільки я не зміг знайти роботу за фахом, ідея розповсюдження продукції із позначкою «ЕКО» стала спонукою до відкриття власної справи. За спрямуванням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості пройшов навчальний курс «Менеджмент малого підприємництва», отримав одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Звичайно ж, було страшнувато пускатися у «вільне плавання» у морі бізнесу, тому я почав з одного маленького відділу «Екотовари», вивчав потреби тернополян у таких речах, налагоджував зв’язки з виробниками…

Бізнес пішов успішно. На сьогоднішній день у м. Тернополі уже працюють відділи в приміщенні ринку «Ласкаво просимо» та в магазині «Фуршет», планую відкрити відділ в Центральному універмазі. Покупці вже встигли звикнути до товарів ВАТ «Дакос Т», який виробляє безфосфатні пральні порошки та миючі засоби, ВАТ «Кримська роза», який випускає шампуні, гелі та ін., особливим попитом користуються товари науково-виробничої фірми «Царство ароматів», яка спеціалізується на виробництві живої косметики, не залежуються на полицях і натуральні морські солі підприємства «Гармонія» та продукція ТзОВ «Натуральна косметика» тощо. Всього ж пропонуємо понад тисячу найменувань різних товарів.

А от із центром зайнятості я співпрацюю і надалі, вже у ролі роботодавця. Фахівці служби допомогли підібрати необхідного найманого працівника. Зараз ще двоє безробітних проходять за направленнями МРЦЗ навчання шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях у відділах «Екотовари».

Володимир Ткач, приватний підприємець, м. Тернопіль

На Тернопіллі тренуватимуться олімпійці?

Як телефонувати на халяву дітям тернопільських заробітчан?