«Київстар» підтримав міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest

Поділитися


«Київстар» виступив генеральним партнером міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest — грандіозної музичної події, яка відбулася 3–5 червня у Львові та відкрила фестивальне літо Європи. Цього року Alfa Jazz Fest відбувався вперше і завдяки унікальному складу та масштабності концертів став найбільшим джазовим open-air в Україні.

Протягом трьох фестивальних днів на трьох сценах фестивалю у Львові виступили відомі джазові музиканти та легендарні зірки: гітарист Джон Скофілд (США), трубач Вінтон Марсаліс (США), який вперше відвідав Україну, саксофоністи Ігор Бутман (Росія) і Білл Еванс (США), піаніст Джеф Лорбер (США) і контрабасист Рон Картер (США), американський блюзмен Вестай Джексон, провідні російські джазові і блюзові музиканти Андрій Кондаков і Ніколай Арутюнов, а також музиканти з Білорусі Apple Tea та найкращі на сьогодні українські музиканти кияни Віктор Павелко, Усейн Бекіров, Олександр Муренко і Наталя Лебедєва, харківська група Acoustic Quartet і львівська команда ShockolaD.

Творчий куратор Alfa Jazz Fest Олексій Коган:

«Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest посів гідне місце на фестивальній карті Європи та став однією з центральних музичних подій Львова й усієї України. Ми сподіваємося, що завдяки організаторам, партнерам та спонсорам фестиваль набере ще більших обертів і стане щорічним святом джазу, на яке чекають меломани з усього світу».

Завдяки конкурсу від міжнародного молодіжного бренду DJUICE «Зіграй на Львівському Alfa Jazz Fest», який відбувся на порталі DJUICE MUSIC DRIVE, три молоді українські команди вибороли право виступати на одній із сцен фестивалю. Серед 60 композицій, які брали участь у відборі та були представлені на розгляд експертного журі під головуванням творчого куратора Alfa Jazz Fest Олексія Когана, перемогу здобули Brand New Quartet, Roman Archakov Project, Георгій Матвіїв та ДомРа.

Президент «Київстар» Ігор Литовченко:

«Київстар» став партнером проведення фестивалю Alfa Jazz Fest у Львові не випадково, адже Україна — наш спільний дім. Тут ми працюємо, тут ростуть наші діти, і від того, як розвиватиметься Україна, чи стане вона вагомим учасником світових економічних та культурних процесів, залежить майбутнє наших дітей та, зокрема, успіх нашого бізнесу».

Крім того, «Київстар» і молодіжний бренд DJUICE багато років підтримують розвиток української музики. Ми раді, що завдяки Alfa Jazz Fest та нашому музичному порталу для молодих музикантів понад 60 українських джазових виконавців з усієї України заявили про себе й отримали можливість гідно представити Україну та її музичні традиції на цьому чудовому фестивалі».

Заступник губернатора Тернопільщини Микола Головач оприлюднив інформацію про фінансовий стан справ афериста Щепановського

Сьогодні святкує день народження автор найкращої історичної книги про “визволення” Тернополя