П’ятеро крадіїв поцупили зі сховищ чверть мільйона гривень овочами

Поділитися

Слідчі Гусятинського райвідділу внутрішніх справ розслідують кримінальну справу, порушену щодо п’ятьох учасників злодійської зграї, котрі обкрадали картоплесховища одного з сільськогосподарських товариств. Захопившись кримінальним бізнесом, що приносив чималі статки, зловмисники викрали понад двадцять сім тонн картоплі.
Зі слів начальника слідства районної міліції Олега Грабчука, сума збитків, завданих товариству, складає понад чверть мільйона гривень. У злодійській змові брали участь п’ятеро осіб. Троє з них – охоронці, один – тракторист, ще один, котрий займався збутом крадених овочів, колись також працював на даному підприємстві.
Слідчі встановили вісім фактів крадіжок. Усе відбувалося за спланованим сценарієм. 29-річний житель села Васильківці ввечері, або вночі, коли на підприємстві уже нікого не було, без перешкод заїжджав власним транспортом на територію товариства. Чому без перешкод? Тому що охоронці були з ним за одно. Далі до злодійської змови приставав тракторист, що працював на підприємстві, – він вантажив у транспорт ящики з картоплею.
Спочатку вивозили крадені овочі невеличким бусом марки «Фольксваґен». Згодом, коли «бізнес» набрав обертів, реалізатор купив «Мерседес Спринтер». З його слів, продавати крадену продукцію возив на Івано-Франківщину. Добірну картоплю покупці розбирали вмить, не зважаючи на ціну. Адже саме цей сорт дає великий врожай. Його спеціально вирощують для виготовлення чіпсів.
Тривалий час здійснювати крадіжки і залишатися непоміченими вдавалося завдяки хитрим комбінаціям тракториста. Останній на місце ящиків в передньому ряду, зникнення яких одразу б викликало підозри, виставляв сортовані овочі, що знаходилися вглибині сховища.
Але ні хитрі махінації, ні змова не допомогли лиходіям у їхніх злочинних намірах. Злодіїв викрили міліціонери. Відносно усіх підозрюваних порушені кримінальні справи.

Технічний університет розробляє інформаційно-інтегровану мережу “Цифровий Тернопіль”, будівництво міні та мікро ГЕС на міській дамбі та в парку відпочинку “Топільче”, а також облаштування підігріву тротуарів

Міліціонер запропонував дати йому хабара і залишити його… під деревом