Революція в Закарпатській “Батьківщині”?

Поділитися

Останні дні виявились щедрими на інформаційні зливи інформації про внутрішні негаразди в одній з опозиційних партій.

Так, 6 червня 2001 р. газета “Коментарі” повідомила, що партійні осередки ”Батьківщини” урізані у фінансуванні, а матеріальні проблеми віднині будуть вирішувати голови місцевих осередків без допомоги з центру. І це, начебто, може змінити їхню політичну орієнтацію.

Автор цієї публікації взявся перевірити дану інформацію, і джерела повідомили, що це не зовсім відповідає дійсності.

Так, наприклад, в Рівненському осередку “Батьківщини” підтвердили, що виплати відбуваються з незначною затримкою, але в повному обсязі. Деякі інші обласні організації, за інформацією джерел, також не скаржаться на дефіціт коштів.

Натомість на Закарпатті назрів справжній бунт.

Члени партії констатують наявність внутрішніх загроз через підозру у свідомому політичному саботажі з боку керівництва Закарпатської організації. Понад 100 партійців обласного центру поставили свої підписи під Петицією про недовіру голові Закарпатської обласної «Батьківщини», Народному Депутату України, О. Кеменяшу. У документі йдеться про факти нецільового використання фінансових ресурсів, свідомий провал кампаній, масові звільнення найефективніших партійних менеджерів, політичні торги з владою з метою отримання прохідного мажоритарного округу тощо.

Якщо ситуація в Закарпатті дійсно є такою загрозливою, виникає просте пояснення “зливу інформації” про урізання фінансування.

Теоретично, такою дезою можна збити з пантелику керівників осередків, які давно не бачили грошей з центру і вирішили скаржитись на незадовільне фінансування у Київ. І, якщо інформація про реальний дефіцит коштів стає загальновідомою, істотно мінімізуєтся ризик ревізій з центру.

Тобто, якщо би дезу про урізання фінансування випустив О. Кеменяш, він міг би розраховувати на те, щоби кількість скарг на його діяльність наблизиться до нульової відмітки.

Це лише припущення, на відміну від іншої інформації, яка сьогодні або підтвердиться, або спростується.
За інформацією джерела 8 червня у Сваляві відбудеться засідання бюро Закарпатської обласної «Батьківщини», де повинні рішуче засудити дії бунтарів з метою їхньої відмови від своїх підписів під Петицією. Кільком членам партії «пропонують» завтра виступити на обласному бюро із заявою, начебто їх примусили до підписання Петиції про недовіру О. Кеменяшу.

Якщо це відбудеться, ми отримаємо справжній доказ того, що зсередини “Батьківщину” роз’їдає ракова пухлина політиків-перевертнів, які прокладають собі шлях по головах сумлінних членів партії. Чи хтось має сумніви у порядності сотні людей, які самі попросили центр перевірити себе і своє керівництво?

Кореспондент Радіо “Свобода” у Рівному відмовилась від грамоти прокуратури на знак протесту

У Чортковы буде виходити нова газета