Робив, роблю і робитиму все, щоб захистити тернополян, жителів краю та всю Тернопільщину від прихватизації, дерибану і беззаконня, – Василь Деревляний

Поділитися


Голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний 10 червня виступив в ефірі Тернопільського обласного державного телебачення. Зважаючи на чималий резонанс виступу, подаємо найцікавіші епізоди з розмови

Ваша політична сила на теренах області ініціювала збори громадян для проведення Всеукраїнського референдуму щодо недопущення продажу землі. Як проходили збори, і на сьогодні, на якому етапі підготовка до референдуму на Тернопіллі?

 

– На сьогодні всі проблемні питання суспільства зводяться до дій антинародної влади в Україні. На першому прикладі законопроекту про продаж-купівлю землі, варто зазначити, що коли він буде прийнятий, на наступний же день українці втратять останнє своє багатство. Жодна країна світу не схвалює такого непопулярного кроку, роблячи землю товаром, адже те що ініціює чинна антиукраїнська влада призведе до того, що за безцінь нашою родючою, багатою землею заволодіють зайди та лихварі. Корінна нація втратить найдорожче!

Століття назад, коли завойовницькі народи правили в Україні, навіть тоді українцям пропонували вищу ціну за землю як сьогодні пропонує орда Януковича. Тоді ціну на землю вираховували за формулою – врожайність на гектарі землі та ціну за центнер пшениці множили на сто років. Згідно таких підрахунків 1 га. землі вартував би сьогодні близько 200 тисяч гривень, а сьогодні за оцінкою українофобів, наші чорноземи для них вартують півтора тисячі доларів за гектар. То питається, невже влада та олігархи такі бідні, а може ми такі багаті, що так дешево мусимо продати найцінніше, що маємо!?

Саме за ініціативи лідера партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко та організації місцевих партійних осередків партії ВО «Батьківщина» розпочато процедуру проведення згаданого референдуму з метою захисту найціннішого, що залишилося в українців – рідної землі! Варто вкотре нагадати, що уряд Юлії Тимошенко людям всіляко сприяв у захисті землі, давши можливість без бюрократичних процедур отримати БЕЗКОШТОВНІ державні акти на землю. Зараз, зрозуміло, видача актів зведена до мінімуму. Також, депутатська фракція «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді України завжди виступала за продовження мораторію на купівлю-продаж землі, щоб вберегти її від прихватизації та земельних дерибанів з боку провладної антиукраїнської банди. З 22 травня по 5 червня 17 районів області та місто Тернопіль підтримали ініціативу партії ВО «Батьківщина», щодо захисту української землі. Провівши перший етап підготовки до референдуму, виконавши всі вимоги Закону України «Про Всеукраїнський та місцеві референдуми», ЦВК відмовилася зареєструвати ініціативні групи. У зв’язку з тим, що переглянувши всі букви та коми, придертися не було до чого, вони (представники ЦВК) на вимогу влади, зіслалися на неконституційність питання, запропонованого на референдум. Сьогодні загарбницький режим Януковича робить все, щоб не допустити проведення цього референдуму, адже він завадить їм втілити в життя свої корисливі та злочинні наміри. В разі, якщо і Конституційний суд, до якого ми звернемося за роз’ясненням рішення ЦВК, буде на стороні антиукраїнської влади, партія «Батьківщина» закликатиме суспільство до акцій протесту.

Зростання цін, тарифів на комунальні послуги, безробіття, в країні біда, а кількість та статки олігархів зростають рекордними темпами. Тому наша політична сила, я особисто і, я переконаний,  українське суспільство проти тих законопроектів, які під себе пише та приймає провладна банда. Ми виступаємо проти тотального продажу української землі, ми проти такої низької ціни на землю. І саме основне, в Україні немає незалежного справедливого судочинства, яке могло б захистити  українців та їх землі від недолугих законів та реформ антиукраїнської влади.

– Цього тижня пайовики ПП БК «Будівельник» З. Щепановського знову пікетували ОДА, що можете сказати з цього приводу?

 

– Аферист Щепановський в злочинний спосіб, при допомозі влади та силових структур обікрав, як на сьогодні відомо, понад 3000 тернополян та жителів області. Ці люди важко працювали, щоб отримати довгоочікуване житло, а злочинець, який нахабно відібрав їх кошти, їх мрію, безкарно розгулює по Києву. І по меншій мірі ця ситуація виглядає дивною, адже і влада і правоохоронні органи, знаючи про дане беззаконня, нічого не роблять для встановлення законної справедливості, а лише прикривають злодія Щепановського.

У відповіді прокуратури на моє депутатське звернення йдеться: «На даний час на території області перебуває 26 об’єктів житлового призначення (близько 2 800 квартир), будівництво яких ведуть учасники корпорації «Укрбудінвест». Упродовж 2010 року учасниками корпорації не здано в експлуатацію жодного закінченого будівництвом об’єкту (житлового будинку). У 2011 році здано лише один 10- квартирний житловий будинок у м. Тернополі, збудований у попередні роки».

Звідси виникає питання, якщо правоохоронним органам та місцевій владі ще у 2010 році було відомо про такі кричущі факти порушень, чому ніхто не «бив на сполох», відстоюючи права людей?!

Спочатку ці обдурені люди звернулися до Цимбалюка, який у грубій формі відмовив їм у допомозі, потім пішли за захистом до діючого голови ОДА Хоптяна. І воно не дивно, що допомоги не отримали, адже для колишнього бригадира з Чемирівців тернополяни та Тернопільська область є не рідним, а чужим краєм. До речі, за такий процвітаючий бізнес, побудований на грабежі та аферах, Щепановський навіть (у травні цього року на економічному форумі) був нагороджений Хоптяном грамотою за меценатство. Легко бути меценатом за вкрадені в людей гроші.

Реагуючи на звернення, яке надійшло 6 травня поточного року, майже 3 000 ошуканих тернополян та очевидні факти порушення прав людей та чинного законодавства, 10 травня 2011 року я направив депутатське звернення до Генпрокурора України, Міністра внутрішніх справ України та голови СБУ України, а вже 13 травня поточного року з депутатським запитом звернувся до Прем’єр-міністра України. У відповідь на моє звернення, як народного депутата України, правоохоронні органи взялися за розслідування афер Щепановського, про це йдеться у листах-відповідях СБУ України, Генпрокуратури України та МВС України.

Я сьогодні роблю все, щоб змусити владу та правоохоронні органи відстоювати законність та порядок, намагаюсь надати розголосу цій проблемі, щоб привернути до неї увагу суспільства та не допустити беззаконня, на що розраховує нині аферист Щепановський.

Людям погрожують. Пайовиків залякують, декого з них намагаються підкупити, про це мені розповідають голови ініціативних груп. Щепановський та представники влади в області розповсюджують провокативні плітки, щоб завадити мені захищати обдурених ним людей.

Варто зазначити, що окрім мене, жоден з народних депутатів, які представляють Тернопілля, жоден високопосадовець, до якого зверталися ошукані пайовики, не зробив жодного кроку на зустріч цим людям.

Розуміючи, що моя робота заважає спокійно розгулювати на свободі цьому аферистові, я буду робити все, щоб вивести на чисту воду всіх, хто конкретно і за які саме подарунки його покриває.

Сьогодні, до речі, серед пайовиків є і працівники міліції, які стали жертвами Щепановського, то хочеться звернутися до керівництва обласної міліції, щоб вони були солідарними принаймні до своїх працівників і змусили злочинця відповісти перед Законом.

Я маю відповідь Генпрокуратури України, де йдеться, що проти Щепановського відкрито вже три кримінальні справи, тягнуться вони півроку, але толку немає жодного. А вся справа, мабуть, в тому, що Щепановський приберіг цікавий папірець – документ, через який як представники влади в області, так і керівники силових структур просто не можуть афериста-злочинця привести до відповідальності. На жаль, такою аморальною, антиукраїнською та антинародною є нині влада в Україні.

 

– На пленарному засіданні сесії Парламенту, минулого тижня ви виступили на захист від приватизації спиртзаводів Тернопільщини. Що саме ви запропонували і яку реакцію чи відповідь отримали?

 

– Сьогодні, як обласна, міська ради так і адміністрації обласна та районні самоусунулися від відстоювання інтересів області. Жодних рішень на захист спиртової галузі краю від приватизації не було прийнято. Маючи «ватяні коліна» всі бояться вимагати у вищого керівництва держави залишити в спокої прибуткову спиртову галузь, яка приносила до місцевих бюджетів дотаційної області 300 млн. гривень на рік. Тернопільські спиртзаводи виробляли близько 34% спирту в Україні, а сьогодні провладні олігархи намагаються їх прихватити і забрати собі всі прибутки. А от голова обласної адміністрації не має часу, щоб захищати інтереси області, та її жителів, адже він займається дерибаном землі, діленням округів, самопіаром, прикриванням злочинців, тільки не тим, що потрібно.

Саме тому, я направив депутатський запит до Прем’єр-міністра України з вимогою недопущення приватизації спиртових заводів Тернопільської області та вжиття невідкладних заходів для відновлення їхньої нормальної діяльності.

Я робив, роблю і робитиму все, щоб захистити тернополян та жителів краю та всю Тернопільщину від прихватизації, дерибану та беззаконня.

 

 

У Великих Дедеркалах на Тернопільщині відкриють музей польського письменника і політичного діяча, «батька Конституції Третього травня», реформатора Ягеллонського університету Гуґо Коллонтая

Чому у Тернополі 15-17 червня не буде світла?